Mount Hagen
*Actie geldig tot 01-06-2025; kortingscode inwisselbaar in de winkelwagen; actie niet te combineren met andere kortingscodes of vouchers; actie geldt alleen voor producten van het merk “Mount Hagen”; geen contante uitbetaling mogelijk; je aanspraak op korting verloopt bij retour.

Mount Hagen: Koffie met Klasse

Mount Hagen uit Hamburg is een echte paradijsvogel onder zijn soortgenoten. Veel van de ruwe bonen voor de koffiespecialiteiten komen uit de buurt van de provinciehoofdstad Mount Hagen in Papoea-Nieuw-Guinea. Ze is ook naamgever voor de koffiebranderij. Het wapendier van het land - de rode paradijsvogel - siert het logo en dus elke verpakking koffie van de fabrikant. Mount Hagen hecht veel waarde aan de partnerschappelijke samenwerking met de lokale koffieboeren en hun eerlijke beloning. De boeren moeten hun kinderen naar school kunnen sturen, bossen moeten behouden blijven. Dat is de eis van Mount Hagen. Daarmee behoort de branderij terecht tot de toonaangevende producenten van biokoffie en Fairtrade-producten.
Fairtrade Arabica's uit Papoea-Nieuw-Guinea
De fijnste Arabica-koffies worden ecologisch, in kleine hoeveelheden en onder schaduwrijke bomen zoals Casuarina's, eucalyptus of bananenbomen geteeld. In bijna 3.000 koffieplantages groeien de ruwe bonen op meer dan 1.500 meter hoogte, vaak op steile hellingen. Alle teeltgebieden zijn gecertificeerd volgens Fairtrade en Bio-Naturland. Daarom vermijden de koffieboeren chemische meststoffen en pesticiden en beheren ze de bron water zeer duurzaam. In de koffieplantages vestigen zich graag verschillende vogels, bijen en andere dieren, die zorgen voor minder plagen.
Door de hoogtes waarin de koffiebessen rijpen, groeien ze vrij langzaam en ontwikkelen ze een hoge weerstand en volle, uitgesproken aroma's. De oogst van de rijpe bonen is puur handwerk: Er is veel ervaring nodig om de optimale bonen te plukken. Na de natte verwerking wordt de koffie ontpulpt en tussen acht en tien dagen gedroogd. Verspreid in platte droogbedden liggen de koffiebonen in de zon en worden regelmatig omgedraaid - totdat ze het optimale watergehalte van 11,5 procent hebben. Met het schip beginnen ze dan hun reis van de teeltgebieden naar Hamburg naar Mount Hagen.
Trommelroosting voor meer dan 800 verfijnde aroma's
In Hamburg aangekomen nemen de bonen plaats in de trommelrooster. Heel langzaam verfijnt Mount Hagen zijn bonen bij 200 graden Celsius. Minstens elf minuten blijven de bonen in de rooster en ontwikkelen meer dan 800 verschillende smaak aroma's. Bovendien worden de vaak als storend ervaren chlorogeenzuren na de zorgvuldige trommelroosting grotendeels afgebroken. De resterende zuren geven de koffie pas hun smaak. Espressobonen verfijnen de meesterbranders bij Mount Hagen in Hamburg zelfs tot 14 minuten. Zo worden de espresso's kruidig en tegelijkertijd zacht.
Mount Hagen bevredigt met verschillende koffies verschillende eisen
De Mount Hagen Espresso is bijvoorbeeld een weelderige blend van bonen uit Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Ethiopië. De donkere branding brengt veel diepte en fijn genuanceerde zuren met zich mee, die zorgen voor het perfecte koffiegenot. Bestel de koffie direct hier bij roastmarket in de praktische 250-gram of 1-kilo verpakking - gemalen of in de hele boon - en geniet van een heerlijke espresso.
Bonen uit Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Honduras verenigen zich in de Bio Roostkoffie van Mount Hagen. De biobonen uit de hooglanden van Centraal-Amerika ontwikkelen elegante en weelderige tonen met een harmonische zuurgraad. De biokoffie laat een volle, langdurige smaak achter in de mond, de crema is prachtig stabiel. Bij roastmarket in de winkel ontvangt u de koffie gemalen of in de hele boon en in de verpakkingsgroottes 500 gram en 1 kilo.
“Koffie voor gevorderden” van Mount Hagen
Ook als het snel moet gaan, heeft Mount Hagen de perfecte oplossing: de instant koffie. De single-origin Arabica koffie uit Papoea-Nieuw-Guinea wordt geteeld op vulkanische grond en ontwikkelt licht nootachtige tonen. De instant koffie wordt net zo vakkundig verwerkt als de andere heerlijke koffiespecialiteiten van Mount Hagen.

Doseer het poeder naar wens en roer het langzaam in het hete water. De instant koffie lost volledig op en smaakt snel en eenvoudig heerlijk. Als u de juiste handigheid hebt bij het bereiden, bent u Mount Hagen waardig. Want het bedrijf produceert volgens zijn eigen slogan alleen “koffie voor gevorderden”.
Conclusie van Mount Hagen
Het verhaal van Mount Hagen begint meer dan 30 jaar geleden in de Hanzestad Hamburg. In 1986 kwamen de eerste koffiezakken per schip uit Papoea-Nieuw-Guinea - een halve container vol. Tegenwoordig ontvangt de koffiebranderij al 60 containers van de beste Arabica koffie en verfijnt deze tot de koffiespecialiteiten waarvoor Mount Hagen niet alleen in Duitsland bekend is. Wat midden jaren 80 nog een echt avontuur was en behoorlijk gek klonk, is vandaag de dag werkelijkheid: biokoffie uit Centraal-Amerika - Fairtrade natuurlijk. Mount Hagen hecht meer waarde aan de smaak dan aan de prijs - ter wille van het milieu en de producenten van de ruwe koffie.