Caffè Monicella
Caffè Monicella
Meer over Caffè Monicella ervaren
Siciliaanse koffiedromen
Het mediterrane eiland is niet alleen een populaire vakantiebestemming, maar als zuidelijkste regio van Italië ook een echte draaischijf voor de traditionele espressocultuur. Het smakelijke en dagelijkse kopje espresso begeleidt de Sicilianen al jaren door de dag. Geïnspireerd door de Siciliaanse koffiecultuur hebben we ons merk Caffè Monicella ontwikkeld, dat in het familiebedrijf typisch Italiaanse koffie brandt op de mooiste locatie van Italië: Sicilië. Caffè Monicella brengt een stukje Siciliaanse levensstijl in uw eigen vier muren.
Viva Caffè Monicella
Alle Caffè Monicella brandingen worden traditioneel met de hand ter plaatse in Sicilië gebrand. Als typisch Siciliaanse koffies hebben de brandingen een iets donkerder brandprofiel. De smaak is daardoor intens krachtig en kruidig. Voor de dichte crema zorgt het aanwezige robusta-gehalte. De ruwe koffiebonen worden vooraf in een tijdrovend proces tot afgestemde blends verfijnd, om de optimale ontwikkeling van de smaaknuances en aroma's te bereiken. Een lange ontgassingstijd garandeert dat de zuurgraad verdwijnt en de koffiebonen hun aangenaam harmonische smaak ontwikkelen. Het resultaat zijn koffies die, in tegenstelling tot industrieel gebrande koffies, niet alleen bijzonder intens zijn, maar helemaal in de geest van de Italiaanse espressocultuur uitgesproken zuurarm zijn.
Espresso & Caffè Crema
De Caffè Crema van Caffè Monicella is een middelmatige branding met zachte zuurgraad voor een harmonisch mondgevoel. Fijn bittere tonen van hazelnoot, geroosterde amandelen en pure chocolade omhullen de gebalanceerde en aromatische smaak met 60% robusta en 40% arabica bonen. De ruwe bonen van de blend groeien onder optimale omstandigheden in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De aroma's van de Caffè Crema komen ideaal tot hun recht in de filterkoffiemachine, de volautomaat of de portafiltermachine. Ideaal voor koffiedrinkers die houden van een rijke en volle koffie.
De Caffè Monicella Espresso bestaat voor 80% uit robusta- en voor 20% uit arabica bonen. In Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië groeien de fijne ruwe koffiebonen onder optimale klimatologische omstandigheden en op hoogtes tussen 200 en 1800 meter. De espresso heeft een donker brandprofiel met intense smaak en milde zuurgraad voor een typisch Italiaanse koffie-ervaring met romige crema. Het intense en romige lichaam wordt begeleid door zachte smaaktonen van cacao, hazelnoot en een vleugje geroosterd brood. Wij raden de bereiding in de volautomaat, de portafiltermachine of de mokkakan aan.
Nu uitproberen: Caffè Monicella bij roastmarket
Een typisch Italiaans assortiment met koffiebrandingen die overtuigen met weinig zuurgraad, veel zoetheid en krachtige smaak. Het merk Caffè Monicella van roastmarket kenmerkt zich door expertise en een traditioneel ambacht. Alle koffies van Caffè Monicella zijn het resultaat van de liefde voor het product koffie. Ontdek nu de espresso en Caffè Crema in 1kg voordeelverpakking en laat Siciliaans koffiegenot bij u thuis of op kantoor binnenkomen. De praktische 1kg koffie verpakkingen zijn de ideale voorraadgrootte.