- Over koffiegenot direct uit de Frankfurter haven
- Koffiegenot direct uit de Frankfurter haven
- Caffè Due Mani - koffie voor alle “koffiedrinkers”
- Grootste koffieliefde ontmoet expertise
- Hoe wordt koffie & espresso geroosterd?
- Caffè Due Mani koffie is duurzaam, eerlijk en direct
- Caffè Due Mani bij roastmarket ontdekken
Caffè Due Mani

Koffiegenot direct uit de Frankfurter haven
“Koffie is genot en levensvreugde” - onder dit motto hebben de twee oprichters Stephan Gruner en Max Jakubowski in 2017 de koffiebranderij Caffè Due Mani aan de Frankfurter haven geopend. Caffè Due Mani biedt zowel klassiek-Italiaanse espressomelanges, Single Origins, Specialty Arabica en bijzondere Microlot-koffies aan - en dat alles met de hand gebrand. In april viert de branderij al haar vijfde jubileum! Wij bij roastmarket zijn erg blij dat de premiumkoffies ook in ons assortiment komen.
Caffè Due Mani - koffie voor alle “koffiedrinkers”
Premiumkoffie uit een kleine koffiemanufaktuur proef je - want hier krijgen heel bijzondere bonen de grootste aandacht en worden ze passend bij hun individuele aroma profiel en smaak gebrand. Dit vereist vaardigheid en echte koffieliefde! Welkom bij Caffè Due Mani. Hier worden de fijnste Specialty Coffees en Microlots evenals typisch-Italiaanse brandingen aangeboden, die in directe handel met de koffieboeren en boeren van de teeltgebieden worden verkregen. Met dit aanbod biedt Caffè Due Mani koffie voor elke smaak en nodigt koffiedrinkers bewust uit om goede koffie bewuster te kiezen en te genieten.
De twee oprichters Stephan en Max zien hun koffiemanufaktuur geenszins als een pure Third Wave branderij, maar eerder in de zin van een “No-Wave” branderij. Want of het nu een klassieke espressomelange, specialty coffee, pure arabica of exclusieve microlot is - de twee koffieliefhebbers zien in alle koffievariëteiten een bestaansrecht. Koffiesmaak is altijd individueel en zo bieden ook de verschillende koffies spannende smaakprofielen voor heel verschillende smaken.
Caffè Due Mani is Italiaans en betekent vertaald “twee handen” - omdat hier zoveel mogelijk alles “met de hand” moet gebeuren. Zo worden de bonen met de hand geplukt en vervolgens in Duitsland in de manufaktuur gebrand. En natuurlijk kan dit ook worden overgedragen op de koffiedrinkers die Caffè Due Mani koffie kopen en de bijzondere boon met de hand in een eigen koffiemolen bereiden - om het volle aroma te kunnen genieten.
Grootste koffieliefde ontmoet expertise
De twee oprichters komen oorspronkelijk uit Frankfurt, kennen elkaar al sinds hun vroege kinderjaren (om precies te zijn sinds de speelgroep) en hebben een gezamenlijke visie gevolgd. Max heeft een hele tijd ter plaatse in Italië gewoond en was daar vaak bezoeker van lokale branderijen. Zo kon hij veel leren over brandkunst en de traditionele koffie teelt, terwijl hij ervaring opdeed als brander. Al snel werd het hem duidelijk dat hij de Third Wave markt wilde bedienen.
Stephan heeft media-economie gestudeerd en door zijn hechte vriendschap met Max altijd een directe band met koffie gehad. Door de altijd bewegende koffiemarkt past Stephans marketing- en communicatieperspectief en zijn interesse in het dichterbij brengen van klanten aan kwalitatief hoogwaardige koffie als ideale aanvulling. Samen beslissen Max en Stephan ter plaatse in Frankfurt welke ruwe koffies in het assortiment komen en integreren daarbij heel bewust ook hun klanten. Weekenden zijn juist daarom bedoeld voor proefsessies, omdat ze gericht de feedback van klanten vragen om de producten aan wensen en smaken aan te passen.
“We zien het geheel ook als een kleine culturele opdracht, want koffie is gewoon een echt genotsmiddel en niet altijd alleen een middel tot een doel. We zeggen heel duidelijk: Liever bewust genieten van een goede koffie en de warme drank niet alleen als cafeïne opkikker voor de dag zien”.
Hoe wordt koffie & espresso geroosterd?
Alle ruwe koffiebonen worden in de eigen branderij aan de Frankfurter Osthafen uitsluitend met de hand en helemaal zonder automatisering door machines verwerkt. De verschillende koffiesoorten vereisen daarbij verschillende instellingen en een nauwkeurige analyse, zodat de individuele smaaknoten en aroma's optimaal kunnen worden geëxtraheerd.
Van maandag tot woensdag wordt voornamelijk koffie geproduceerd, van donderdag tot zondag geldt als het ware “open dag” voor rondleidingen, bezoekers en koffie geïnteresseerden. Vrijdag en zaterdag bieden de twee bovendien een speciale “koffieproefkamer” aan - hier kunnen bezoekers als beginners, gevorderden of absolute koffieprofessionals de verschillende koffiesoorten en -melanges uitproberen en worden daarbij deskundig geadviseerd. Op verzoek ontvangt elke bezoeker een individueel samengesteld koffieproefpakket.
Daarbij betrekken de twee voornamelijk pure specialty arabica koffies evenals een seizoensgebonden microlots assortiment, dat altijd afhankelijk is van de oogst. De koffie-samples worden grondig getest en beoordeeld, zodat steeds weer nieuwe bonensoorten, bijzondere brandprofielen en microlots in het assortiment worden opgenomen.
Het brandproces van de koffiebonen is bijzonder belangrijk. Hier is een combinatie van vaardigheid en deskundige expertise vereist. Want de koffiebonen moeten een perfecte balans van zoetheid en zuurgraad ontwikkelen - dit geldt zowel voor koffies met een licht brandprofiel als voor klassieke espressomelanges met een donker brandprofiel. Bij Caffè Due Mani is er daarom geen rust - hier zijn kwaliteitscontroles per cupping en het experimenteren met brandingen in het team dagelijkse kost, zodat de kwaliteit en smaakbalans van de premiumkoffies altijd gegarandeerd is.
Caffè Due Mani koffie is duurzaam, eerlijk en direct
Het aspect van duurzaamheid wordt bij de Frankfurter branderij al in de eerste stap in acht genomen: bij de productie. Zo worden Caffè Due Mani's koffiezakken lokaal en zonder lange transportwegen van het Duitse bedrijf Ströbel betrokken. Deze zijn bijzonder duurzaam, omdat ze behalve het koffie-aromaventiel volledig uit bio-cellulose bestaan, zodat het grootste deel volledig composteerbaar is. Bij lokale partners en klanten werkt het team volgens een modern recycling en statiegeld systeem. Concreet betekent dit dat de koffiebonen in eigen Caffè Due Mani kisten worden geleverd en bij de volgende levering weer worden bijgevuld en meegenomen. Zo hoeven niet talloze emmers te worden weggegooid en opnieuw geproduceerd, maar worden ze hergebruikt. De hoogwaardige koffies worden soms ook direct in witblekemmers geleverd, die helemaal zonder extra omverpakking komen.
En ook de betrekking van de ruwe koffiebonen uit de teeltlanden is bijzonder transparant, eerlijk en direct. Het doel van de twee is een wereldkaart van koffie-importeurs, inmiddels onderhouden de twee al meer dan 30 partnerschappen met verschillende boeren en townships langs de koffiegordel. En ook de klanten in Frankfurt moeten de informatie over de koffies zo transparant mogelijk worden gemaakt, zo worden koffiesoorten bijvoorbeeld naar de betreffende boeren of townships van de teeltlanden genoemd. En ook in tijden van pandemie blijven de twee oprichters in permanent contact met de koffieboeren, of in moderne online video conferenties of in internationale koffie conferenties met internationale partners.
Caffè Due Mani bij roastmarket ontdekken
Of het nu klassieke espressobranding, specialty coffee of exclusieve microlot koffies zijn - de aromatische koffiebrandingen van de Frankfurter branderij Caffè Due Mani zijn vanaf nu ook bij ons in het roastmarket-assortiment verkrijgbaar. Kies uw nieuwe favorieten gewoon passend bij uw koffiemachine en laat u de premiumkoffies per expres verzending leveren. Gun uzelf het beste koffiegenot van de hoogste klasse - met de hand gebrand en verfijnd - met Caffè Due Mani!