Over Segafredo koffie
- Il vero espresso italiano: Segafredo Zanetti
- Segafredo koffiebonen - kwaliteit en smaak
- Koffie met magie - Segafredo
- De verwerking van Segafredo koffiebonen
- Segafredo koffiebonen voor de wereld
- Massimo Zanetti: koffieliefhebber - visionair - ondernemer
- Koffietips van het huis Segafredo:
- Segafredo koffie - kwaliteit brengt succes
- Segafredo Zanetti - fun fact
- Koop Segafredo koffie - rechtstreeks bij roastmarket
Segafredo
Filteren op:
Il vero espresso italiano: Segafredo Zanetti
Sinds de oprichting in 1973 heeft Massimo Zanetti zijn bedrijf Segafredo door een verbazingwekkende ontwikkeling geleid. Als zoon en kleinzoon van koffiehandelaars werd hij praktisch geboren in de wereld van koffie en leek zijn levenspad uitgestippeld. Toch was het zeker geen uitgemaakte zaak dat hij de traditionele branderij Segafredo, die hij in 1973 op 25 jarige leeftijd overnam, met volharding en creativiteit zou omvormen tot een succesvol internationaal bedrijf. Vandaag de dag is Segafredo Zanetti een van de vijf grootste koffie- en espressomerken ter wereld.
Naar nieuwe kusten
Segafredo Zanetti is het enige privébedrijf in de sector dat de volledige productie van espresso, van het telen van de koffiebonen tot de verkoop van de afgewerkte koffie in eigen handen heeft. De koffie wordt verbouwd op de eigen plantage ‘Nossa Senhora Da Guia’ in Brazilië en bij de Kauai Coffee Company. Dit bedrijf, gevestigd in Hawaï, is door de Segafredo Group ontwikkeld tot een toonaangevende koffieteler in de VS. Het speciale klimaat, de vulkanische bossen en de passaatwinden van de eilandenketen in de Stille Oceaan bieden hiervoor de ideale omstandigheden.
Segafredo koffiebonen - kwaliteit en smaak
Ondanks de stijl, de wereldwijde aanwezigheid en de slimme marketing maakt Segafredo Caffè altijd indruk met bonen van de beste kwaliteit en perfect vakmanschap bij het branden en verwerken. Het resultaat is de fijnste filterkoffie en extreem aromatische Segafredo espresso. Puur of in delicate melanges. In milde of sterke, maar altijd harmonieuze en karaktervolle variëteiten. En met een fluweelzachte crema. Een onvergelijkbare smaak.
Koffie met magie - Segafredo
Probeer absolute klassiekers zoals de Segafredo Intermezzo, Espresso Casa of Selezione Crema. De uitgebalanceerde blends bestaan meestal uit een fijn uitgebalanceerde mix van arabica en robustabonen, waarin subtiele en intense tonen perfect op elkaar zijn afgestemd. De Intermezzo is een originele Venetiaanse branding die indruk maakt met een bijzonder rijke smaak en een fijne crema als espresso. En wist je dat dit een echt geheim recept is? Lange tijd werd deze espresso uitsluitend verkocht in Italië en nergens anders - als ‘Tradizionale Rossa’ - van een van de oudste recepten van Segafredo koffie.
De koffie- en espressopakken van 1 kg van Segafredo Zanetti zijn ideaal voor een goede en praktische voorraad koffie - of het nu voor de keuken thuis is of als koffie voor op kantoor. Dit betekent dat je niet na elk pak van 250 g je koffiemolen hoeft te vervangen voor een nieuwe bonensoort, maar één keer de juiste maling kunt instellen en lang van je koffie kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over het direct bijvullen. In een verpakking van 1 kg kun je bijzonder lang van je koffie of espresso genieten en hoef je niet meer zonder koffie te zitten, zelfs niet in grotere huishoudens.
Koffie en Espresso van Segafredo wordt gedronken in het Witte Huis in Washington en in de koninklijke paleizen van Europa. Er zijn meer dan 500 Segafredo cafés wereldwijd, of het nu in Massimo Zanetti's thuisland Italië is, in Duitsland, in China, in IJsland of op Mauritius. En natuurlijk genieten talloze kenners over de hele wereld ook thuis van dit unieke genot.
De verwerking van Segafredo koffiebonen
Om de typische Segafredo smaak overal en altijd te garanderen spaart Segafredo Zanetti kosten noch moeite. Van het verbouwen van de bonen, met groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de werknemers en het milieu, tot talrijke technologische innovaties in de verwerking en de strengste kwaliteitscontroles van boon tot kopje, alles wordt in het werk gesteld om aan de hoogste eisen van gepassioneerde koffiekenners te voldoen. Maar hoe wordt koffie precies verwerkt bij Segafredo? In een totaal van 14 traditionele branderijen wordt de koffie strikt volgens een traditioneel Venetiaanse en geheime procedure gebrand. Tijdens het branden zelf komen er meer dan 900 aroma's vrij die verantwoordelijk zijn voor de smaak en het aroma van de koffie. Hoe langer en sterker de koffie wordt gebrand, hoe lager de zuurgraad van het eindproduct. Licht gebrande koffie heeft daarom meer zuur dan donker gebrande koffie. De meeste Segafredo koffievariëteiten zijn espresso's met een typische donkere branding: Segafredo Espresso. De verschillende variëteiten Segafredo koffiebonen worden ongeveer 10-12 minuten gebrand - afhankelijk van de variëteit - waardoor de karakteristieke en prachtige smaak ontstaat die liefhebbers van Segafredo espresso en koffie zo waarderen en waar ze zo van houden. Segafredo koffiebonen hebben traditioneel een intense, Italiaanse branding en een sterk aroma waarvan de kleur ook wel bekend staat als ‘monnikskleed’ (tonaca di monaco).
Segafredo koffiebonen voor de wereld
Voor Massimo Zanetti is espresso de echte Italiaanse koffie. Vanuit een mondiaal perspectief ziet hij het echter als een specialiteit, misschien zelfs een Italiaanse eigenaardigheid, waarvoor alleen Italianen hun eigen machine zouden kunnen uitvinden. Meer dan tweederde van de koffie die Segafredo Zanetti verkoopt, wordt echter gedronken als filterkoffie. En Segafredo doet meer dan 90% van zijn zaken buiten Italië. Voor Massimo Zanetti is dat prima. Segafredo Zanetti produceert overal koffie zoals koffiedrinkers het graag hebben. Het bedrijf is met verschillende merken aanwezig in Europa, de VS, Nieuw-Zeeland en Azië. Massimo Zanetti's filosofie is gebaseerd op de Italiaanse manier van leven en espresso drinken, maar hij is niet dogmatisch en vindt het leuk om elke koffieliefhebber precies die smaak te bieden waar hij naar op zoek is. Alleen zo kan hij voortdurend nieuwe markten aanboren en zoveel mensen op alle continenten inspireren voor Segafredo Zanetti.Segafredo espresso van een grote producent
Vanuit een bescheiden begin is Segafredo uitgegroeid tot 's werelds grootste espressoproducent. Het bedrijf voert elke productiefase, van het verbouwen van de groene koffie tot het branden en de distributie in de detailhandel en de horeca, zelf uit.
Massimo Zanetti:
koffieliefhebber - visionair - ondernemer
De oprichter, meesterbrein en CEO van de Segafredo Zanetti Beverage Group wordt beschouwd als ondernemend en creatief. Hij heeft ingezien dat hij de Italiaanse koffiecultuur wereldwijd kan exporteren en tegelijkertijd kan voldoen aan de verwachtingen en gewoonten van koffieliefhebbers in verschillende landen over de hele wereld. Door producten op maat aan te bieden, zelfs in exotische landen, wekt hij de liefde op voor fijn gebrande bonen en de Italiaanse manier van leven, zelfs bij klanten voor wie koffie tot voor kort vrijwel onbekend was als dagelijkse drank.
Koffietips van het huis Segafredo:
verse en hele koffiebonen zijn voor echte koffiekenners en -liefhebbers. Segafredo raadt aan om hele bonen te kopen die je zelf maalt voor degenen die een speciale smaakervaring willen bij hun dagelijkse koffie en espresso. De smaak van gemalen koffie komt niet in de buurt van die van hele bonen, omdat het aroma snel verdampt.
Segafredo beschouwt een goede, krachtige koffiemolen die koffiebonen altijd vers en in porties maalt, als een van de belangrijkste factoren voor smaakvolle koffie. Je vindt Segafredo bonen en verschillende merken en soorten koffiemolens natuurlijk in onze roast market shop.
Segafredo koffie - kwaliteit brengt succes
Met deze strategie heeft Massimo Zanetti in iets meer dan 40 jaar een van de belangrijkste en succesvolste bedrijven in de koffiesector gecreëerd. Enkele feiten illustreren dit:
- De Segafredo Zanetti Beverage Group heeft meer dan 2.000 mensen in dienst. .
- Het bedrijf verkoopt 3,5 miljoen kopjes koffie per jaar.Meer dan 70.000 horecaklanten schenken regelmatig koffie en espresso van Segafredo.
- Segafredo produceert ongeveer 50% van de arabicabonen die in de VS worden geproduceerd.
- Het bedrijf bezit verschillende plantages, waaronder de grootste aaneengesloten koffieplantage ter wereld in Brazilië en de grootste en meest efficiënte koffieplantage van de VS in Hawaï.
Segafredo Zanetti - fun fact
De oprichter van Segafredo Coffee, Massimo Zanetti, is voortdurend op zoek naar verdere uitbreidingsmogelijkheden voor Segafredo. Misschien is deze toewijding het resultaat van een gemiste kans:
Halverwege de jaren 80 bezocht Howard Schultz, een Amerikaan, een Segafredo café in Rouen, Frankrijk. Gefascineerd door de Italiaanse koffiecultuur reisde hij naar Bologna en liet Massimo Zanetti hem rondleiden in de Segafredo branderij aldaar.
Na zijn terugkeer in de VS gaf Schultz zijn baan op bij een detailhandelsbedrijf en richtte hij zijn eigen koffiebar ‘Il Giornale’ op. En hij ging op zoek naar investeerders voor de opening van nog meer locaties. In korte tijd had hij voldoende geld om zijn voormalige werkgever over te nemen en zijn keten koffiebars onder zijn naam verder uit te breiden. Vandaag de dag beheert Howard Schultz meer dan 24.000 Starbucks winkels in 70 landen over de hele wereld.
Koop Segafredo koffie - rechtstreeks bij roastmarket
Wil je de aromatische brandingen van Segafredo zelf proberen of cadeau doen aan vrienden? Of het nu gaat om Segafredo filterkoffie of klassieke Segafredo espresso - we hebben een grote selectie verschillende soorten voor elke koffiesmaak. Als je je eigen koffiemolen hebt kun je extra vers genieten van de fijne aroma's en smaken. Je kunt je volledig concentreren op het genieten van Segafredo koffie. Segafredo koffie kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest - bestel waar en wanneer je maar wil bij ons en verheug je op heerlijke koffie thuis!