Over Passalacqua
- Passalacqua: traditioneel brandproces zorgt voor een hoogwaardig product
- Een geschiedenis van passie voor koffie
- Koffiecultuur uit het zuiden van Italië
- Voortreffelijke smaakcomposities voor fijnproevers
- Breed assortiment met een goede prijs-kwaliteitverhouding
- Aromatische Passalacqua koffie bij roastmarket ontdekken
Passalacqua
Langdurige Familietraditie van Passalacqua
De koffiebranderij Passalacqua is een Italiaans familiebedrijf met een bijzondere geschiedenis. In 1948 opgericht in een klein gezelschap in Napels, ontwikkelde zich hier een bijzondere liefde voor het produceren van hoogwaardige koffiesoorten. Door de jaren heen groeide deze Italiaanse geheime tip uit tot een internationaal bekend merk. Lees hier meer.
Filteren op:
- De smaak: Nootachtig, Zoetig
- verscheidenheid: Arabica
- natuur: Grond
Donker
Intensief
Kleine
Op dit moment niet beschikbaar
Passalacqua: traditioneel brandproces zorgt voor een hoogwaardig product
De passie voor koffie is bij het familiebedrijf Passalacqua tot op heden sterk aanwezig. Ook met de uitbreiding van de handel rondom de aardbol worden de kwalitatief hoogwaardige eisen bij het branden gehandhaafd. Als basis voor de productie grijpt Passalacqua terug op de hoogwaardige bonen van belangrijke koffieplantages over de hele wereld. Passalacqua gebruikt de beste koffiebonen uit Kenia, Guatemala, Colombia en El Salvador. Ze worden ter plaatse geselecteerd en hun hoge kwaliteit wordt voortdurend bewaakt.
Een geschiedenis van passie voor koffie
Het is een waanzinnige passie die de geschiedenis van Passalacqua heeft bepaald. Die begint in familiekring met een kleine machine en een grote fascinatie voor het branden van koffie. Nadat in 1948 de eerste koffie werd geproduceerd, breidde de onderneming zich snel uit en kreeg het voor elkaar om de productie voortdurend te verhogen. De koffiebranderij, vandaag de dag een Global Player onder de koffieproducenten, is nog steeds in bezit van de familie in Napels. Passalacqua is als merk met de unieke familiegeschiedenis verbonden evenals met een hoogwaardige kwaliteit. De kwaliteitseisen van de Passalacqua koffiebranderij zijn verbonden met een lange traditie van koffiebranderijen, zoals die in Napels onderhouden en behouden wordt.
Koffiecultuur uit het zuiden van Italië
Het mooie Italië staat bekend als land met wereldwijd de beste koffiecultuur. De geschiedenis van Passalacqua neemt ons mee naar dit land van bijzondere koffiespecialiteiten - en wel in een heel specifiek deel daarvan. De koffiebranderij werd in Zuid-Italië opgericht en wel in een van de grootste en belangrijkste steden ervan: Napels. De stad belichaamt de typische Italiaanse stijl en combineert proletarische charme met bijzonder Italiaans genot. Onder de Zuid-Italianen heeft Passalacqua zich tot een bekend merk en tot de meest gedronken koffie ontwikkeld. Dit heeft zich over het zuidelijke deel van de laars verspreid en heeft hen ook over de grens veel overtuigde aanhangers bezorgd - zowel deskundigen als dagelijkse liefhebbers. Het familiebedrijf Passalacqua kan op een mooie toekomst in de wereldwijde koffiescene rekenen.
Voortreffelijke smaakcomposities voor fijnproevers
De smaakcomposities van de door Passalacqua op de markt gebrachte koffiesoorten bieden zowel Italiaanse koffieliefhebbers als internationale deskundigen een royaal assortiment koffiegenot. De onderneming stelt haar producten samen op basis van een hoogwaardige kwaliteit. De Passalacqua Cremador 1 kg heeft zich al tientallen jaren lang bewezen en het merk Passalacqua wereldwijd erkenning bezorgd. Door lange brandtijden creëert Passalacqua een zuurarme koffie met weinig bittere stoffen. Dat overtuigt liefhebbers die een krachtige slok weten te waarderen, maar tegelijkertijd de voorkeur geven aan een mild, maar hoog aromatisch genot.
Breed assortiment met een goede prijs-kwaliteitverhouding
Dankzij het brede assortiment biedt de onderneming brandingen voor verschillende smaakrichtingen en eisen. In totaal produceert de Napolitaanse koffiebranderij 16 verschillende koffiesoorten. Hieronder bevinden zich Caffe Alambra, een klassiek product van 100% robusta voor de espressokan thuis. Caffe Cremador combineert de kwaliteit van robusta en arabica bonen tot een volle smaakbelevenis. Met een chocoladenuance is Caffe Mehari geschikt voor het maken van espresso, maar ook een prima basis voor een goede cappuccino. Met Caffe Mekico en Caffe Moana levert Passalacqua een opmerkelijk product van acht verschillende arabica soorten, waarmee een krachtige compositie is gemaakt. Voor Caffe Amabile worden ook acht verschillende soorten gecombineerd - in dit geval een compositie van arabica en robusta. Caffe Ibis biedt een heel goede prijs-kwaliteitverhouding en laat ook beginners toe in de bijzondere koffiecultuur van Italië.
Caffe Vesuvio combineert een krachtige smaakbelevenis met een milde afloop. De Gran Caffe is oorspronkelijk geproduceerd voor Noord-Italië, maar wordt met zijn markante smaak nu ook overal ter wereld verkocht. De absolute specialiteit van de Passalacqua koffiebranderij is echter Caffe Harem. Het wordt gemaakt van tien verschillende, absoluut hoogwaardige arabicabonen. Caffe Harem wordt met de hand geplukt en tijdens het productieproces langzaam en met zorg geproduceerd. Het eindresultaat is krachtig zonder enige bitterheid. Dat komt ook duidelijk naar voren in het feit dat Caffe Harem zonder suiker kan worden gedronken. Het is niet alleen het duurste product bij Passalacqua, maar behoort wereldwijd ook tot de allerbeste koffiesoorten. Hiermee heeft Passalacqua zich een bijzondere naam verworven onder kenners en koffie-experts. Met Caffe Harem biedt Passalacqua een product van extra klasse dat bekend is bij de belangrijkste koffiekenners ter wereld. Wie zich eens een heel bijzonder genot wil gunnen, kiest voor deze koffie.
Aromatische Passalacqua koffie bij roastmarket ontdekken
De verschillende koffiesoorten van Passalacqua hebben je overtuigd? Profiteer dan van de speciaal geselecteerde variëteiten en bestel vandaag nog je favoriet. Je kunt die als hele bonen bestellen of, passend bij je bereidingswijze, vers laten malen. Voor dat typische Italiaanse koffiegenot raden we nog een paar heerlijke, ook typische Italiaanse cantuccini aan die de smaak van de koffie perfect afronden.