- Over Bristot koffie: de echte Italiaanse espresso
- Bristot koffie: de echte Italiaanse espresso
- Het verhaal begint in de Dolomieten
- De ingrediënten zijn het tweede deel van het geheim
- Single origins uit de hele wereld
- Andere Bristot koffie specialiteiten
- Capsules en pads voldoen aan de behoeften van de klanten
- Caffè Bristot beschermt het milieu
- Conclusie: eersteklas koffie uit Italië
Bristot

Bristot koffie: de echte Italiaanse espresso
Denk eens aan espresso. Welk merk komt bij u op dat een ongeëvenaard espressogenot in de kop tovert? Juist - Caffè Bristot uit de schilderachtige stad Belluno in de gelijknamige provincie in Noord-Italië. Slechts een uur rijden van Venetië brandt de traditionele branderij originele Italiaanse espresso. Bristot koffie is inmiddels niet meer alleen bekend in de Dolomieten, maar geliefd in heel Europa, ja zelfs over de hele wereld. Hoewel de oorspronkelijke familiebranderij sinds enige tijd onderdeel is van het bedrijf Procaffè AG, zijn de ethische waarden van de oprichter - integriteit, eerlijkheid en transparantie - nog steeds de basis van de bedrijfsfilosofie. In het middelpunt van alles staat altijd de klant. Immers, hij wil met echt genot door Bristot verwend worden. Tot de wereldwijd opererende bedrijfsgroep Procaffè AG behoren ook andere bekende koffiemerken zoals Deorsola of Breda.
Het verhaal begint in de Dolomieten
De koffie “made in Italy” danken we aan Domenico Bristot. Nog steeds draagt de branderij zijn naam en is onlosmakelijk verbonden met zijn oprichter. Op jonge leeftijd belandde de Italiaan in het bruisende Wenen, waar de vriendschap met een koffiebrander de doorslag gaf in de juiste richting. Want zijn vriend introduceerde Domenico in de boeiende wereld van koffie. Domenico leerde daarbij niet alleen veel over de koffiecultuur in het algemeen, nee hij verwierf uitgebreide kennis over het warme drankje zelf en het hele bereidingsproces van branding, menging tot proeverij. Terug in het vaderland kon Bristot niet wachten om zijn kennis toe te passen en eigen koffie te branden. In 1919 richtte hij uiteindelijk in de prachtige Dolomieten zijn eigen kleine koffiebranderij op. De heerlijke Bristot koffie, die vandaag de dag over de landsgrenzen heen bekend is, zou hem na vele weken van experimenteren en proberen eindelijk lukken. De koffie die de oprichter zelf overtuigde, heeft een intens aroma en een aangename zachte en fruitige smaak. Zulke koffie had Domenico tot dan toe nergens gedronken, de espresso van het huis was geboren. Wie zich dus afvraagt wat het succesgeheim van Caffè Bristot is: Het is geen tovenarij, maar “slechts” de onvermoeibare zoektocht van de oprichter naar die ene bijzondere branding die het kleine, maar fijne verschil in smaak maakt.
De ingrediënten zijn het tweede deel van het geheim
Zoals bij alles komt het ook bij het meest geliefde warme drankje aan op de ingrediënten. Zelfs de beste techniek en de meest verfijnde branding zijn bij minderwaardige bonen tevergeefs. Dus om de kunst van het branden en de aloude brandprofielen van oprichter Domenico Bristot de fijne aroma's van de koffiebonen naar voren te brengen, is de selectie van de beste bonen bij Bristot koffie een basisvoorwaarde. Voor de populaire klassieker van het huis Bristot, de Bristot Espresso, verfijnen de branders uitstekende arabica-bonen uit Brazilië en India. Gebrouwen verspreidt de espresso een fijn kruidig aroma dat naar meer smaakt. In de roastmarket-shop krijgt u de verfijnde koffie gemalen in een 250-gram zak.
Single origins uit de hele wereld
Voor de Bristot Santo Domingo vertrouwt de koffiebranderij bijvoorbeeld op de variëteit Barahona AA. Deze boon behoort tot de beste gourmet-premium koffies van de Dominicaanse hoofdstad. Het warme zeeklimaat in Santo Domingo is uniek in de wereld en zorgt voor een heel ander rijpingsproces van de koffiebonen. De Bristot koffie Santo Domingo ontwikkelt daarom tonen van cacao, tabak, walnoten en amandelen. De Bristot Indonesia kenmerkt zich daarentegen door zoete tonen, het aroma van cederhout en een vleugje tabak. De koffiebonen komen uit het bekendste koffie teeltgebied Toraja op het Indonesische eiland Sulawesi. Vulkanische bodems en hooggelegen gebieden boven 1.300 meter zijn kenmerkend voor het eiland.
Andere Bristot koffie specialiteiten
Maar dat zijn lang niet alle specialiteiten uit Venetië. Met de Bristot 100% Arabica 250g gemalen heeft Bristot een pure arabica-koffie gecreëerd die verleidt met de smaak van romige chocolade. Braziliaanse bonen uit de regio Alta Mogiana verenigen zich met koffiebonen uit Colombia en Guatemala en smaken bijzonder puur als espresso of cappuccino uit de pistonmachine heerlijk romig-aromatisch. De kleine kick geven de espresso kruidige bonen uit India. De maling van de koffie is geschikt voor de espressokoker, filterkoffie of de French Press. Alle bio-fans raden wij de Bio Organic Coffee aan. Bij de teelt van de koffie wordt volledig afgezien van het gebruik van meststoffen of chemische pesticiden. Nadat ze voorzichtig gebrand zijn, worden de bonen aan de frisse lucht van de Dolomieten afgekoeld - overigens een UNESCO-werelderfgoed.
Capsules en pads voldoen aan de behoeften van de klanten
Omdat Caffè Bristot zich volledig richt op de behoeften van zijn klanten, biedt het productassortiment echter niet alleen koffie in hele bonen aan, maar ook gemalen. Eveneens deel van het assortiment zijn koffiepads en koffiecapsules. De capsules in de soorten 100% Arabica en Cremoso zijn compatibel met de Nespresso®-machines, die in veel huishoudens onmisbaar zijn geworden. Capsule erin, knopje indrukken, en de heerlijke koffie is klaar. Zo eenvoudig kan koffiegenot zijn. Het bijzondere aan de capsules is dat ze volledig zonder plastic en aluminium zijn en composteerbaar. Met de capsules van Bristot geniet u dus niet alleen snel van uw koffie, maar ook zonder schuldgevoel.
Caffè Bristot beschermt het milieu
Over het milieu gesproken: Caffè Bristot ontziet zijn verantwoordelijkheid als groot bedrijf tegenover het milieu niet. Duurzame producten zoals de composteerbare capsules ontwikkelen is slechts een klein deel van de duurzaamheidsstrategie van de branderij uit Italië. Bristot werkt samen met de Rainforest Alliance om de wereldwijde bossen te beschermen tegen uitsterven en de duurzame teelt van voedsel te ondersteunen. Bristot betrekt veel van zijn koffie van plantages in Brazilië en Midden-Amerika die gecertificeerd zijn door de Rainforest Alliance.
Conclusie: eersteklas koffie uit Italië
Domenico Bristot legde meer dan 100 jaar geleden met veel passie en ijver de basis voor de traditionele branderij Caffè Bristot. Met de uitstekende producten uit Bella Italia krijgt u in de roastmarket-online shop uitstekende koffies die niet alleen 's ochtends bij het ontbijt heerlijk smaken, maar ook bij een stuk taart in de middag hun heerlijke aroma's ontvouwen.Bestel de unieke soorten van eersteklas en heerlijke Bristot koffie nog vandaag online en laat u betoveren door de smaak van traditie, excellentie en passie!