Union Kaffee
Union Koffie
Meer over Union Koffie ervarenUnion Koffie: Hoog boven de daken van Bremen

De waarschijnlijk enige branderij boven de daken van Bremen. Hoog boven op de 4e verdieping van het oude Union brouwerijgebouw, meer bepaald in de voormalige moutopslag van de brouwerij, bevinden zich vandaag de dag zakken ruwe koffie zover het oog reikt. Een takel trekt de jute zakken omhoog, waar ze onder het oude Union opschrift wachten op hun verdere verwerking tot de fijnste koffiespecialiteiten.
Gewoon echt goede koffie!
De missie van Union Koffie is simpel en toch complex. Het moet echt goede koffie zijn die de brandhallen in Bremen-Walle verlaat. De aanpak van Union is daarbij de beroeping op de brandpraktijk uit vroegere tijden, toen er nog meer dan 200 kleine branderijen in Bremen waren. Het motto luidt daarbij: Kleine partijen van kwalitatief geweldige ruwe koffie, langzame en met de hand gecontroleerde branding, lage temperaturen en gelijkmatige verfijning tot in de perfectie van elke boon.
Smaak is een proces

Koffie is met zijn tot wel 800 mogelijke aroma's een ongelooflijk veelzijdige grondstof. Union Koffie wil een deel van dit spectrum en daarmee het genot voorbij zuur en bitter ervaarbaar maken. Daarvoor worden de zintuigen voor elke brandgang opnieuw aangescherpt: Ruiken, proeven, zien. Geduldig worden brandproef voor brandproef en melange voor melange geproefd. Er wordt gediscussieerd en gedebatteerd tot iedereen tevreden is en er een echt goed eindproduct ligt. Na de optische en sensorische tests hebben uiteindelijk alleen de beste het gehaald uit de 40 ruwe koffies die aanvankelijk ter keuze stonden en zijn opgenomen in het geselecteerde assortiment van Union.
Met Union Koffie beleven
Tussen koffie drinken en koffie genieten liggen al werelden. Maar als het erom gaat koffie tot in detail te begrijpen, moeten er nog heel andere snaren worden aangeslagen. Union Koffie wil hier zijn bijdrage leveren en biedt regelmatig branderijrondleidingen aan in hun eigen hallen, waar het chronologische proces van ruwe koffie tot het zwarte goud in het kopje kan worden gevolgd. Bovendien kan de koffiekennis in baristacursussen en professionele koffieproeverijen volgens internationale normen verder worden verdiept. Want als het aan de mensen achter Union ligt, moet koffie geen toverkunst zijn, maar met de juiste knowhow gewoon plezier maken.