District V
District V: Het adres voor high-end koffie in Ingolstadt

De basis voor het succes van District V koffie werd gelegd in mei 2015 op de Paradeplatz in Ingolstadt, toen Andreas Menrad en zijn zoon Michael het “Café am Schloss” overnamen. Vader Menrad, een gediplomeerd patissier, had eerder al een café gerund. Met District V zetten vader en zoon uiteindelijk de stap in de wereld van specialty coffee – inclusief hun eigen branderij. Sindsdien is District V een vast onderdeel en bepalende kracht binnen de koffiecultuur van Ingolstadt.
Short, strong & creamy of liever light, bright & clean?

Hiermee worden de twee lijnen van gebrande koffie bedoeld die de onderneming uit Ingolstadt aanbiedt. Of het nu om espresso of filterbranding gaat, de creaties van deze jonge en vooruitstrevende branderij genieten ook buiten de stadsgrenzen veel aanzien. District V betrekt zijn groene bonen uit landen als Rwanda, Colombia, El Salvador, Honduras, Kenia, Ethiopië en Indonesië – altijd met een scherp oog voor constant hoge kwaliteit. Brandmeester Tobias Stehle houdt het overzicht en perfectioneert de groene bonen tot in de puntjes. Koffiebranden wordt hier als een kunst gezien, waarbij van eenvoudige grondstoffen iets groots wordt gemaakt.
Direct contact met groene koffieleveranciers

Door het voortdurende contact met de producenten in de oorsprongslanden wordt niet alleen een constant hoge kwaliteit gewaarborgd, maar worden ook de arbeids- en teeltomstandigheden bij de boeren ter plaatse aangepakt. District V werkt met zogenaamde jaarcontracten, waardoor zowel de koffieboeren als het bedrijf uit Ingolstadt als importeur zekerheid krijgen. In de brandruimte van District V koffie wordt per maand ongeveer 1,8 ton groene koffie verfijnd. Voor elke soort wordt een individueel brandprofiel opgesteld om de bonenspecificatie en de herkomstkenmerken optimaal naar voren te brengen.