Kaffeerösterei Konstanz

Koffiebranderij Konstanz: “Het draait om de boon”

Zo luidt de filosofie van de specialiteitenbranderij uit Konstanz. De koffieboon staat centraal in alles wat het bedrijf rond Rolf Bernhardt, Christine Poprawa en Patricia Nabitz doet. Sinds 2002 wordt er in Konstanz met de grootste zorg gebrand. Voor de ware koffiegenot komen alleen de beste ruwe koffies uit de beste teeltgebieden ter wereld in de brander. Het resultaat zijn meer dan 40 heerlijke koffies, die de branderij haar klanten in Konstanz aanbiedt en die ook in de gastronomie hun afnemers vinden. Daarnaast behoren gerenommeerde koffie- en banketbakkerijwinkels, evenals bakkerijen en kantoren in de omgeving tot de klanten van het bedrijf. De branderij bevindt zich samen met haar koffieschool en het administratiekantoor in het industriegebied van Konstanz. In de koffieschool leren geïnteresseerde koffiegenieters bijvoorbeeld hoe ze een heerlijke espresso met een espressomachine bereiden. Er wordt elke dag vers gebrand.
Zachtjes de aromastoffen van elke boon naar voren brengen
En dat alleen zachtjes en met de hand. Want in tegenstelling tot industrieel branden, werkt de traditionele branding met de hand de ongeveer 800 aromastoffen van elke boon prachtig naar voren, verfijnt ze zelfs. Met veel vaardigheid en geduld worden de bonen in Konstanz bij lage temperaturen geperfectioneerd om de beste koffie in de kop te toveren. Het resultaat zijn espresso- en koffiesoorten die elke koffieliefhebber verwennen. Of het nu sterk of mild, fruitig of chocoladeachtig is - bij de koffiebranderij Konstanz is er een koffie voor elke smaak. Want het bedrijf is ervan overtuigd: Goede koffie betekent een stukje levenskwaliteit. U kunt de heerlijke koffiebonen bewonderen en kopen in de eigen koffiehandel op de Konstanzer St. Stephansplatz. Of gewoon hier bij roastmarket in de winkel.

Specialiteiten van de koffiebranderij Konstanz
De Espresso Mezzo bijvoorbeeld is de oppepper uit Konstanz. Het is een blend van 50 procent arabica- en robustabonen. De mix van Aziatische robusta's en Zuid-Amerikaanse en Aziatische arabica's zorgt voor een espresso met een sterk kruidig aroma. Hij combineert een krachtige, nootachtige smaak met een zoete fruitige toon. De Mezzo lukt uitstekend in de volautomaat of de espressomachine. Bestel de espresso hier meteen in het handige 250-gram pakket of in de kilo voorraadmaat.

Een andere specialiteit van de koffiebranderij Konstanz is de koffie Costa Rica Tarrazu. Hij groeit in het zuiden van San José op een hoogte van 1.200 tot 2.000 meter. Gegroeid op de vulkanische bodem van Costa Rica, smaakt hij intens naar kruidige nootaroma's. Zijn zuurheid prikkelt aangenaam. Onze tip: Zet de koffie met de handfilter of de cafetière - zo ontvouwt hij zijn volledige aroma.
Voor zoete genieters
Houdt u van karamel? Dan zult u de Koffie Goldböhnchen geweldig vinden. Hij zorgt voor een fijn karamellig nootaroma op de tong en smaakt op elk moment van de dag heerlijk. Als u de tonen van donkere chocolade verkiest, is de Espresso Mocca Arabica zonder twijfel de juiste keuze. Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse arabica bonen verenigen zich tot een complexe aromavulling. De espresso komt bijzonder goed tot zijn recht in een romige cappuccino.
De groene branderij aan de Bodensee
De koffiebranderij Konstanz brengt het vertrouwde en het nieuwe perfect samen. Er wordt niet alleen veel waarde gehecht aan de traditionele manier van branden, maar ook aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Zo gebruikt het bedrijf aan de Bodensee voor de verzending bijvoorbeeld gerecyclede dozen van naburige bedrijven. Verder worden in plaats van aluminiumhoudende verpakkingen uitsluitend papieren zakken en herbruikbare aromazakken gebruikt. Zelfs een fietstransport ondersteunt de inspanning om het milieu zo min mogelijk te belasten.

De oorsprong van hun producten en de eerlijke beloning van de boeren liggen de koffiebranderij Konstanz ook zeer aan het hart. De exploitanten weten altijd precies waar hun ruwe koffie vandaan komt. Ze staan in nauw contact met de importeurs en lokale exporteurs. Geen weg is te ver voor de eigenaren. Ze ondernemen eigen reizen naar de teeltgebieden om zich ter plaatse te vergewissen van de productieomstandigheden en de eerlijke betaling.
Conclusie
Bij de koffiebranderij Konstanz krijgt u alleen de beste koffies, die met veel passie worden geselecteerd en gebrand. Het team uit Baden-Württemberg draait uiteindelijk om de boon. Zo veel toewijding aan het product is ook kenners van de koffiebranche niet ontgaan. Het gourmetmagazine “Der Feinschmecker” bijvoorbeeld kiest elk jaar de beste koffiebranderijen in Duitsland. Het magazine selecteerde de branderij uit de Bodenseeregio in de jaren 2005, 2007 en 2014 onder de besten. Voor zijn duurzame strategie kreeg het bedrijf bovendien de “Mittelstandspreis für soziale Verantwortung in Baden-Württemberg” toegekend.