Caffè Moak

Caffè Moak: Beste koffie uit Sicilië
Caffè Moak is een Italiaans origineel. In 1967 richtte Giovanni Spadola de toen nog kleine branderij Moak op naast zijn huis in Modica. Vanwege zijn grote passie voor koffie kocht hij een kleine brander van Petroncini met een capaciteit van 15 kilogram en brandde kleine hoeveelheden koffiebonen. Vandaag de dag staat Moak niet alleen in Italië, maar wereldwijd voor typisch Siciliaanse koffie van de beste kwaliteit. De naam van het merk is het acroniem voor Moka, Italiaans voor espressokan, maar ook een oude naam van de stad Modica. De Grieken noemden het "Motyka", bij de Romeinen stond het bekend als "Motuca". En uiteindelijk kreeg de stad van de Arabieren de naam "Moak". De bedrijfsnaam is dus ook een eerbetoon aan de Arabieren, die als ontdekkers van koffie worden beschouwd.
Caffè Moak: Van Italië naar de wereld
Aanvankelijk kon het kleine bedrijf met zijn koffie alleen de Italiaanse markt bedienen. Vanaf 1996 begon Caffè Moak aan zijn expansie en veroverde de grote wijde wereld. Vandaag de dag verkoopt het familiebedrijf zijn koffies op alle continenten. Inmiddels leiden de kinderen van de oprichter Annalisa en Alessandro het bekende familiebedrijf met dezelfde toewijding voor koffie als hun vader. Ondanks alle vooruitgang en moderniseringen heeft de branderij Moak nooit het product "made in Italy" uit het oog verloren. Beste kwaliteit en uitstekende smaak zijn al meer dan 50 jaar de pijlers van de koffies uit Sicilië.
Kwaliteit is belangrijk
Voor zijn producten selecteert Moak zorgvuldig alleen de beste bonen. De afzonderlijke ruwe koffies komen van kleine producenten die de Siciliaanse branderij nauwgezet controleert. Het hele verwerkingsproces moet voldoen aan de interne kwaliteitsnormen. Daarom beschikt Caffè Moak als een van de weinige koffiebranderijen in Italië over een eigen chemisch laboratorium dat elke binnenkomende en uitgaande boon aan een streng testproces onderwerpt. Voor de perfecte koffie is echter nog meer nodig: de juiste branding bijvoorbeeld. Na het wassen brandt Moak elke koffiesoort apart. Deze methode vertrouwt het bedrijf al meer dan een halve eeuw. Alleen zo brengt de brandmeester de aromatische tonen van elke boon naar voren. Bovendien houdt hij elk proces nauwlettend in de gaten.
Beste brandingen van Caffè Moak
Een van de uitstekende afgewerkte brandingen van Moak is bijvoorbeeld de Caffè Moak Stella. De espresso komt in de hele boon en is geschikt voor zowel de volautomaat als de portafilter. Met zijn ronde lichaam en volle smaak overtuigt de koffie niet alleen als espresso, maar ook in melkdranken zoals latte macchiato. De blend van 80 procent Arabica- en 20 procent Robustabonen tovert een fijn citrusaroma met een nootachtige kruidigheid in de kop. De Caffè Moak Servito daarentegen is iets voor chocoladeliefhebbers: Hij verwent de smaakpapillen met een lichte fruitige toon en een zachte toon van pure chocolade in de afdronk. Hij bestaat uit 60 procent Arabica- en 40 procent Robustabonen. De espresso-melange is niet alleen uitstekend geschikt voor heerlijke koffiespecialiteiten met melk.
De juiste boon voor uw kleine koffiepauze
De blend Caffè Moak Coffee Break overtuigt vooral door zijn stevige crema. De mix van 50 procent Arabica- en Robustabonen is werkelijk een koffiepauze waard, zoals de naam al doet vermoeden. De bonen zijn stevig gebrand en ontwikkelen in de kop een aromatische en kruidige smaak - of het nu als klassieke espresso of cappuccino is. Wie geen cafeïne verdraagt, zal blij zijn met de Caffè Moak Decaffeinato: Bonen uit Ethiopië geven deze koffie een lichte smaak die doet denken aan cacao. Deze koffiespecialiteit is trouwens ook verkrijgbaar als pads.
Conclusie: Caffè Moak is genot uit Sicilië
Moak espresso is de uitdrukking van Siciliaanse veelzijdigheid. Voor elke koffieliefhebber is er iets in het productassortiment van de branderij: Van zachte tot krachtige aroma's tot een luchtige crema biedt Moak voor elke voorkeur een soort aan. Om de passie van de Siciliaanse branderij in de kop te realiseren, leidt ze haar eigen barkeepers op die de koffie vakkundig serveren. In speciaal opgerichte opleidingsafdelingen laten trainers brancheprofessionals bovendien zien hoe ze een heerlijk koffie drankje kunnen maken en hun eigen bar succesvol kunnen runnen.
Maar het bedrijf Moak vergeet ook niet zijn verantwoordelijkheid voor het milieu. Sinds enkele jaren investeert het in hernieuwbare energie. De fotovoltaïsche installatie bedekt het hele fabrieksgebouw - ongeveer 2650 vierkante meter - en produceert jaarlijks ongeveer 530.000 kilowattuur. Vanuit hun milieubewustzijn besloot de branderij een biologisch fair product aan te bieden. De fair verhandelde en gecertificeerde biologische koffie is niet alleen een fijne koffiemelange, maar ook een ethische keuze van Moak richting duurzaamheid.