Maxbean

maxbean koffie - the good roasters
Ennepetal, Duitsland - Karl Maximilian Böhm - een visie: Max is oprichter en daarnaast ook brandmeester bij maxbean. Maar hoe kwam hij tot zijn passie voor echt goede koffie? Heel eenvoudig: Na de aanschaf van zijn eigen portafiltermachine. Op zoek naar de perfecte espresso heeft hij zich steeds verder verdiept in de materie van koffiebonen en kwaliteiten en daarbij natuurlijk ook alles over de juiste koffie accessoires, de juiste maling, extractiemethoden en het product koffie zelf.
In zijn enthousiasme voor koffie merkte hij al snel hoe spannend alle onderwerpen rond de koffieplant zijn en zo kon hij zijn vaardigheden als bedrijfsadviseur gebruiken om zich gestructureerd aan het koffiethema te wijden. Helemaal volgens het motto “Goede koffie maakt gelukkig” (deze spreuk vind je overigens ook bij een bezoek aan het café op de maxbean kopjes) werkt hij met zijn team dagelijks in de branderij.
“Het ligt me aan het hart om mensen te laten zien welke bijzondere aroma's in de koffieboon zitten. Het is mijn wens om jullie in mijn branderij te mogen verwelkomen en mijn kennis over de botanische bijzonderheden, de handel van koffie, het branden en de diversiteit van de koffieplant te delen” - Max Böhm, oprichter van maxbean.
Het maxbean merkenlogo: een geit en zijn betekenis
Iets ongewoon is het merkenlogo van de koffiebranderij al op het eerste gezicht: In plaats van een koffieboon, dringt hier een geit zich op de voorgrond. Maar wat zou een geit met koffie te maken kunnen hebben? Zo legt oprichter Max het uit: “Volgens een legende ontdekte een herder genaamd Herder Kaldi, wiens geiten na het eten van de rode koffiebessen opgewonden rond sprongen, de werking van de koffieplant. Na deze ontdekking werd voor het eerst koffie in het zuidwesten van Ethiopië in 900 na Christus genoemd en zo verspreidde zich de werking”. Geïnspireerd door deze legende van de ontdekking van koffie, is de geit stevig verankerd in het maxbean koffie merkenlogo.
Klimaatvriendelijke koffieverpakkingen bij maxbean
Alle koffie zakken zijn klimaatvriendelijk geproduceerd, want bij de duurzaamheidsbenadering van het bedrijf hoort ook dat de koffie zakken 100% aluminiumvrij en CO2-neutraal geproduceerd worden om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Dat betekent in de praktijk dat de producent van de koffieverpakkingen van maxbean de bij de productie ontstane CO2-emissies compenseert. Bijvoorbeeld in de vorm van steun voor milieuprojecten in koffie teeltlanden en herbebossing. Daarnaast worden bij elke koffie aankoop verdere sociale hulp projecten in Kenia en Ethiopië ondersteund.
Wat kunt u verwachten van maxbean koffie?
Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld de karakteristieke aroma's en eigenschappen van elke koffie te bewaren en door de traditionele trommelbranding het beste tot uiting te brengen. Daarvoor wordt een hoogwaardige Giesen W15 gasbrander gebruikt, waarin kleine partijen ruwe koffie tussen 10 en 13 kg individueel met de hand worden gebrand. Zo wordt altijd gecontroleerd dat het juiste brandprofiel ontstaat en de koffiebonen niet verbranden. U kunt koffie- en espressosoorten van de hoogste klasse verwachten met heel bijzondere en individuele namen. De maxchoc is, zoals de naam al suggereert, een bijzonder chocoladeachtige en romige koffie die bestaat uit single-origin arabica bonen. Een echte opkikker is de maxbean koffie maxpower - een espresso melange met 70% arabica's en 30% robusta's en smaaktonen van karamel.
En wie op zoek is naar een bio-gecertificeerde koffie, moet de maxbean maxbalance bio eens nader bekijken. Deze zachte single-origin bestaat uit pure arabica bonen met middelmatige branding en mild aroma, weinig zuurgraad en tonen van melkchocolade en bruine suiker. Of u nu maxbean espresso of koffie zoekt, bij ons in de roastmarket-shop vindt u een ruime keuze aan de heerlijke brandingen. Ideaal zou koffie altijd vers gebrand, gemalen en gezet moeten worden, vindt het maxbean-team. Daarom vindt de klant op alle koffie verpakkingen de exacte branddatum. De aanbeveling van de brander is om de koffie na het branden 7-10 dagen te laten rusten tot het volledige smaakprofiel is ontwikkeld en de koffie uiterlijk drie tot vijf maanden na het branden te consumeren.
maxbean koffie kopen - bij roastmarket
Blader nu comfortabel en 24/7 door onze online shop en kies onder de verschillende espresso's en koffiesoorten van maxbean uw nieuwe favoriet. Daarbij kunt u op de productpagina's de respectieve aroma's en smaaktonen nader bekijken en naar individuele smaak kiezen. Wij wensen u nu al maximaal genot!