Mainzer Kaffeemanufaktur

Koffie uit de Mainzer Kaffeemanufaktur
Wat kenmerkt de koffiebranderij uit Mainz in drie trefwoorden?
- 1. Goede bonen sinds 1926: De zuivere en eerlijke kwaliteit van elke afzonderlijke bonensoort is bijzonder belangrijk voor de branderij.
- 2. Eerlijke handel en bio-gecertificeerde teelt: De koffiebonen worden per direct trade zonder tussenhandelaren bij kleinschalige producenten ingekocht. Dit maakt een transparante en duurzame koffie leverketen mogelijk.
- 3. Voorzichtige trommelbranding: Alle bonen worden voorzichtig in het langzame brandproces in de trommel gebrand, zodat de fijne aroma's optimaal worden geëxtraheerd en er geen bittere stoffen ontstaan.
Sinds 2020 produceert de Mainzer Kaffeemanufaktur op locatie Mainz-Finthen. Dit was een belangrijke stap in de bedrijfsgeschiedenis, zodat de branderij toekomstbestendig kan blijven. De eerder geschatte 50 jaar oude brandmachine (“Alte Lady”) werd vervangen door een nieuw model, zodat de modernste technologie is gewaarborgd. Naast de koffie verkoop werd een café in Mainz met 20 zitplaatsen en 20 buitenzitplaatsen gecreëerd, waar koffiedrinkers en bezoekers ter plaatse heerlijke koffies kunnen genieten en daar kunnen blijven. Direct in de buurt van het veld kunnen daarbij passende zoete gerechten en koffiespecialiteiten worden geproefd.
Sterke en eerlijke koffie - koffiebranderij Mainz
De koffie- en espressosoorten uit de Mainzer Kaffeemanufaktur zijn “meer dan cafeïne en brandaroma”. Want bij elke koffiesoort is het doel altijd om de individuele sterkte en afzonderlijke aroma's van de koffie nieuw leven in te blazen en een grote smaakdiversiteit voor koffiedrinkers aan te bieden. Zo wordt de koffie fascinatie van de boon in het kopje. De bonen worden daarbij allemaal verantwoord geproduceerd, daarom zijn veel koffiesoorten volgens EU-bio, Rainforest, UTZ en IMO-Control gecertificeerd. Zo wordt gewaarborgd dat de gehele koffie leverketen eerlijk is voor alle betrokkenen, inclusief de koffieboeren in de teeltgebieden. Verantwoordelijkheid eindigt hier niet bij alleen logo's en keurmerken - verantwoordelijkheid moet in de Mainzer Kaffeemanufaktur worden geleefd. En dat gebeurt concreet bij de relatie van ruwe koffie met de koffieproducenten en leveranciers. De eerlijke direct trade koffies bevorderen de milieuvriendelijke en duurzame exploitatie van de koffieplantages dankzij de directe handel zonder tussenhandelaren van de boeren. De Mainzer Kaffeemanufaktur ondersteunt verschillende sociale projecten met de aankoop van de koffies. Zo wordt bijvoorbeeld de infrastructuur en het schoolsysteem in de teeltgebieden van de koffie bevorderd.
De Mainzer Kaffeemanufaktur met bekroonde kwaliteit van de Feinschmecker
In 2018 werd de Mainzer Kaffeemanufaktur met zijn producten uitgeroepen tot een van de beste cafés in Mainz en koffie-branderijen in Duitsland. De koffies en espressosoorten onderscheiden zich allemaal door een hoge kwaliteit en brede aromatische diversiteit, die nogmaals werd benadrukt door de onderscheiding van het gerenommeerde Feinschmecker Magazine. Probeer bij ons in de roastmarket-shop eens de verschillende soorten en ontdek uw individuele favorieten. Deze soorten koffie en espresso uit de traditionele koffiebranderij Mainz vindt u bij ons in de shop:
- Bio Espresso 2012: 75% arabica's met 25% robusta's voor een krachtige full city espresso melange met intens aroma en tonen van chocolade en gedroogd fruit met weinig zuurgraad.
- Bio Bolivien Altura: 100% donker gebrande arabica bonen met smaaktonen van chocolade, honing, cacao en fijne druif.
- Doi Chang Thailand: Zachte filter koffiebranding met single origin arabica bonen in middelmatige branding en zoet-nootachtige smaak met tonen van chocolade en amandelen.
- Myanmar Shan State: Uitgebalanceerde single origin filterkoffie met uitgebalanceerd aroma, weinig zuurgraad en tonen van karamel en gedroogd fruit.
- Soo! Espresso: 100% arabica bonen in donkere full city roast met aroma's van karamel, chocolade.
- Espresso 1926: Zeer intense espresso melange met 75% arabica en 25% robusta bonen, krachtige aroma, weinig zuurgraad en tonen van chocolade en cederhout in de smaak.
- Espresso 221°: Een krachtige en intense espresso met 75% arabica en 25% robusta bonen, krachtige aroma, en smaaktonen van fruitige chocolade en zoete honing.
De Mainzer Kaffeemanufaktur bij roastmarket ontdekken
Blader comfortabel en 24/7 door ons ruime aanbod van hoogwaardige koffies en vind duurzame en eerlijke koffie bij de Mainzer Kaffeemanufaktur. Ook al is een bezoek aan het Mainzer Kaffeemanufaktur Café zeker de moeite waard, u hoeft niet per se ter plaatse te zijn om de heerlijke koffie ook thuis te kunnen genieten of aan vrienden of familie te kunnen schenken. Want de verkoop van Mainzer Kaffeemanufaktur bieden wij u comfortabel en 24/7 in onze shop aan. Of het nu gaat om intense en krachtige espresso melange voor pure espresso of in cappuccino of als heerlijk-aromatische filterkoffie met exotische tonen van fruit en noot. In het aanbod van de koffiebranderij Mainz vindt u gegarandeerd een koffie- en espressosoort voor elke smaak, die zich bovendien uitstekend als cadeau idee leent.