- Over Bonafede Privatrösterei: Grenzeloze passie voor specialiteitenkoffie
- Bonafede Privatrösterei: Grenzeloze passie voor specialiteitenkoffie
- Een eigen privaatbranderij
- De „genietende mens“ als speciale klant
- De filosofie van Bonafede Privatrösterei
- Koffie van Bonafede Privatrösterei bij roastmarket kopen
- Conclusie
Bonafede

Bonafede Privatrösterei: Grenzeloze passie voor specialiteitenkoffie
Er zijn allerlei passies die leiden tot de oprichting van een bedrijf en in dit geval een eigen branderij. Bij Rosario Bonafede was het (en is het tot op de dag van vandaag!) zijn liefde voor koffievariëteiten met zijn favoriete koffie teeltgebieden India, Brazilië en Ethiopië. Deze voorkeur weerspiegelt zich ook vandaag nog in het assortiment van Bonafede Privatrösterei. Aanleiding voor de oprichting van zijn bedrijf was de koffie in ijssalons, die in 1998 op geen enkele manier voldeed aan zijn bijzondere kwaliteitsnormen voor goede koffie. Zoals u als koffieliefhebber waarschijnlijk weet, is een essentiële basis voor de productie van het begeerde warme drankje het brandproces - en hiermee heeft Bonafede Privatrösterei zich in de daaropvolgende jaren intensief beziggehouden. Rosario Bonafede installeerde in 2005 de eerste brandmachine en experimenteerde het jaar daarop volgens „alle regels van de kunst“ in een garage. (Zoals u waarschijnlijk weet, zijn veel bekende bedrijven in een garage begonnen!) In de loop van de tijd bleek echter dat het niet gemakkelijk was om het optimale brandproces te bereiken om echt uitstekende koffie te verkrijgen.
Een eigen privaatbranderij
Na 6 jaar brandervaring en drie gebruikte brandmachines probeerde hij uiteindelijk met behulp van een kleine zelfgebouwde brandtrommel te achterhalen hoe de bonen zich in de trommel moesten gedragen om een optimaal smaakresultaat te bereiken. Maar ook deze nieuwe en tijdrovende poging leverde Bonafede wel veel kennis op, maar niet het resultaat waar hij zo naar verlangde. Dus schafte hij brandmachine nr. 4 aan, en zie daar, na korte tijd bereikte hij de beste kwaliteit, zodat hij en zijn team met Bonafede Privatrösterei eindelijk konden beginnen met de productie van hoogwaardige koffieproducten.
De „genietende mens“ als speciale klant
De zoektocht naar een bepaald klantensegment, namelijk de „genietende mens“, zoals hij op de website van zijn bedrijf schrijft, was de geboorte van het idee van de glazen privaatbranderij en de koffiebeleveniswereld. Hij opende in 2011 de branderij in Hockenheim, meer bepaald in Hockenheim-Talhaus, waar zijn gasten ter plaatse kunnen zien hoe koffie wordt gebrand en bereid. Je kunt niet alleen kijken in Bonafede Privatrösterei, maar in de eigen cafébar ook meteen de verschillende brandingen proeven en nieuwe favoriete soorten ontdekken. Bovendien biedt de koffiebranderij seminars en workshops aan, die iedereen in staat stellen zijn kennis over koffie op een leuke manier uit te breiden. Met de receptuur van transparantie, beleving en versheid wist hij velen te overtuigen, zodat het aantal koffieliefhebbers voortdurend steeg, wat ook leidde tot de uitbreiding van zijn team. In 2016 werd hij door het gerenommeerde „Crema Magazine“ uitgeroepen tot Brander van het Jaar. Het „Espresso Magazine“ volgde en koos Bonafede als beste „Brander van de regio met 14 kopjes“.
De filosofie van Bonafede Privatrösterei
Ze komt tot uiting in het uitgesproken doel om „de wereld te bevrijden van slechte koffie“, zoals Rosario Bonafede zelf schrijft. De drijfveer voor hem en zijn team is de grenzeloze passie voor specialiteitenkoffie en alles wat daarmee te maken heeft. De realisatie van zo'n hoog doel begint met de inkoop van ruwe koffiebonen door eerlijke en directe handel, via het voorzichtig branden van de bonen tot de ontdekking van elk geheim dat in elke boon zit. De kwaliteit van de ruwe koffiebonen is voor Bonafede de basis van een echt goede kop koffie. Dit wordt gegarandeerd door de directe handel en de samenwerking met Microlot koffieplantages, het tegenovergestelde van grote koffieplantages met hun industriële koffieproductie.
Daarnaast ondersteunt Bonafede Privatrösterei de teelt en verwerking van duurzame koffie en betaalt niet in de laatste plaats topprijzen aan de boeren. Dat de klant van Bonafede altijd alleen verse, volle koffie kan genieten, wordt gegarandeerd door de inkoop van recente oogsten en de handgebrande en handgeselecteerde kleine partijen die gebruikelijk zijn in een kleine privaatbranderij. Door het branden van de kleinste hoeveelheden kan Bonafede zich altijd aanpassen aan de behoeften van de klant en natuurlijk ook de hoogste kwaliteit van de afzonderlijke partijen garanderen.
Koffie van Bonafede Privatrösterei bij roastmarket kopen
In de winkel van roastmarket kunt u bijvoorbeeld de soort Don Bonafede verkrijgen, een beperkte, zeer krachtige editie die sterk gebrand is. U kiest voor een volle espresso van 60% Arabica- en 40% Robusta-bonen met karamel- en pure chocoladetonen, die ook uitstekend geschikt is voor de bereiding van cappuccino.
De Cerrado Dulce van Bonafede van 100% Arabica-bonen imponeert met zijn volle, licht nootachtige karakter. Voor liefhebbers van koffie met weinig zuur is deze espresso bijzonder geschikt, die schittert met een mooie, ronde, nootachtige, licht chocoladeachtige smaakervaring.
Bonafede Napoli: Laat u meevoeren naar de pittoreske straatjes van Napels en proef een typisch Napolitaanse espresso, die door zijn krachtige brandaroma's en chocoladetonen de levensstijl van Zuid-Italië direct bij u thuis brengt. Deze espresso van 75% Arabica- en 25% Robusta-bonen weet met zijn krachtige, volle lichaam al uw zintuigen te prikkelen!
Bonafede Firenze: Met deze soort kiest u voor een middelsterke espresso van 80% Arabica- en 20% Robusta-bonen, waarvan de chocoladetonen harmonieus worden afgerond door een subtiele nootachtige toon, wat u vooral zult proeven wanneer u hem combineert met melk.
Bonafede Guatemala Antigua: Deze unieke koffiedelicatesse van 100% Arabica-bonen komt, zoals de naam van de soort al doet vermoeden, uit Guatemala. De rijpe kersen op een teelthoogte van 1300m tot 1550m werden met de hand geplukt. U kiest met „Guatemala Antigua“ voor een milde, volle koffie met langdurige aroma's, fijne fruitnuances en tonen van pure chocolade.
Ga dus op een smakelijke „Bonafede-koffietocht“ in uw roastmarket winkel: U zult merken dat het de moeite waard is!
Conclusie
„Bonafede“ - deze naam staat voor koffie-excellentie van de fijnste soort. De nabijheid van de klant door seminars en de cafébar in Hockenheim wordt zeer gewaardeerd en deze betrokkenheid voelt men in elke kop. Ambitieus, duurzaam en door directe handel biedt Bonafede Privatrösterei u unieke kwaliteitskoffie, die ook de zintuigen van degenen die al lang op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit koffie weet te betoveren.