- Over Hoogste brandkunst bij Mille Soli Koffie
- Hoogste brandkunst bij Mille Soli Koffie
- Caffe Cultura Rebranding: Mille Soli in nieuw ontwerp
- Driedubbel gebrand boven open houtvuur
- Uit echt vakmanschap ontstaan heerlijke koffies
- Mille Soli staat voor echte Siciliaanse espresso
- De Caffè Crema is een echte alleskunner
- Koffiegenot van Mille Soli bij roastmarket ontdekken
Mille Soli

Hoogste brandkunst bij Mille Soli Koffie
Het merk Mille Soli staat bekend om zijn koffies die direct in Sicilië worden geproduceerd. Met veel liefde, vakmanschap en decennialange ervaring ontstaan daar in een honderd jaar oud proces heerlijke espresso's en een kruidige Caffè Crema. Uiteraard worden de gebruikte bonen zorgvuldig geselecteerd en regelmatig onderworpen aan een kwaliteitscontrole. Alleen de beste koffiebonen uit de beste hooggelegen teeltgebieden mogen op het grootste eiland in de Middellandse Zee in de brander. Maar dat is nog niet het bijzondere van de koffiespecialiteiten van Mille Soli. Want het merk staat voor een heel specifieke manier van koffiebranden: de driedubbele branding boven open vuur. Koffieliefhebbers over de hele wereld houden van deze veeleisende branding, die een volle aroma diversiteit oplevert en de smaakpapillen op een bijzondere manier verwent.
Caffe Cultura Rebranding: Mille Soli in nieuw ontwerp
Begin 2021 heeft het moederbedrijf Caffe Cultura een vernieuwing doorgevoerd van de bestaande productverpakkingen en ontwerpen van de merken. In de nieuwe verpakkingen zijn alle koffies en espresso's vanaf nu nog beter beschermd tegen licht en vocht, zodat de gevoelige aroma's tot consumptie optimaal behouden blijven. De voedselveilige blikjes van Mille Soli kunt u handig opnieuw vullen met uw favoriete koffie en langer gebruiken.
Driedubbel gebrand boven open houtvuur
Dit brandproces is uitzonderlijk en vereist veel oefening. In heel Italië zijn er maar weinig die deze kunst perfect beheersen. Daarom is het des te beter dat het moederbedrijf Caffè Cultura GmbH, waartoe Mille Soli sinds 2016 behoort, de oorspronkelijke brandmeester van Mille Soli heeft kunnen terugwinnen. Koffiedrinkers over de hele wereld kunnen dus altijd rekenen op constante kwaliteit en heerlijke koffie. De brandmeester creëert door de driedubbele branding boven open houtvuur bijzonder milde en romige koffies. Het traditionele trommelbrandproces bij Mille Soli verloopt als volgt:
1. Aan het begin van het proces worden de bonen ongeveer vijf minuten gebrand. Zo wordt het resterende vocht eruit gehaald. Daarna komen ze honinggeel uit het houtvuur; hun geur verspreidt zich al zacht door de ruimte.
2. Na een verkoelend luchtnevelbad houdt de brander de koffiebonen een tweede keer boven de vlam. Bij 120 tot 205 graden Celsius worden ze hazelnootbruin gebrand. Nu verspreiden ze een aangename geur van vers gebrande koffie en maken ze al zin in een kopje koffie.
3. Na een verdere koelperiode gaat het in de derde en laatste ronde. In de derde brandfase krijgt elke zorgvuldig geselecteerde boon zijn laatste afwerking. Wanneer de brander ze uit het vuur haalt, hebben ze een mooie krachtige kleur van chocolade.
Uit echt vakmanschap ontstaan heerlijke koffies
Het resultaat van deze vakmanschap uit Sicilië zijn voortreffelijke koffies en espresso's, die zowel puur als in een romige cappuccino of latte macchiato overtuigen. De crema van de specialiteiten is dikvloeibaar en fijn. Precies goed om de harmonieuze combinatie van aroma's en zuren te benadrukken. De Mille Soli Caffe Espresso Bio is de biologische koffie in het productassortiment van de Siciliaanse brander. Alleen bonen uit biologische teeltgebieden zitten in de heerlijke espresso. Arabica's uit Guatemala, Mexico en Honduras verenigen zich met een handvol Indiase robusta's tot een uitstekend harmonische blend - de exacte mix is natuurlijk een strikt bedrijfsgeheim. Met de sprankelende noot van bessen en nootachtige accenten smaakt de biologische koffie uitgebalanceerd en rond. Chocoladefans zullen blij zijn met de intense smaak van smeltende chocolade, die zich vermengt met een vleugje karamel. Kies gewoon zelf uw gewenste bereidingswijze en bestel hier bij roastmarket in de winkel hele bonen, gemalen koffie of pads.
Mille Soli staat voor echte Siciliaanse espresso
Bent u op zoek naar een volle en zachte espresso? Kies dan voor Mille Soli Caffe Espresso. Hij lijkt op een reis rond de wereld, want hij bevat vijf verschillende ruwe bonen. De Colombiaanse arabica bonen geven de espresso een volle en tegelijkertijd zachte smaak, terwijl de Mexicaanse en Braziliaanse arabica's een lichte zoetheid en het aroma van chocolade toevoegen. Robusta's uit India en Vietnam geven de espresso een krachtig hazelnootaroma en een geweldige en intense crema. De Caffè Espresso laat niets te wensen over en trekt elke koffiedrinker in zijn ban - vanaf de eerste minuut.
De Caffè Crema is een echte alleskunner
Voor het dagelijkse koffiegenot biedt Mille Soli u de alleskunner Caffe Crema. De uitgebalanceerde mix van verfijnde arabica's en hoogwaardige robusta's uit India creëert een milde en tegelijkertijd fruitige zoetheid die heerlijk naar chocolade en noot smaakt. Daarmee kunt u al uw favoriete koffiespecialiteiten maken. Vooral in romige koffie dranken met melk of melkvervangers zoals cappuccino is de Caffè Crema van Mille Soli een waar genot. Daarvoor hebben we trouwens ook de passende kopjes en glazen in het assortiment hier in de roastmarket-shop.
Koffiegenot van Mille Soli bij roastmarket ontdekken
Mille Soli onderscheidt zich door heerlijke koffies en espresso's, die u in vele variaties kunt genieten. Pas het bijzondere trommelbrandproces boven open houtvuur maakt de koffies tot wat ze zijn: unieke, Siciliaanse specialiteiten. Ook de merken MariaSole en TRE FORZE!, die bekend staan om hun heerlijke koffies, behoren trouwens tot het moederbedrijf Caffè Cultura GmbH. Alle heerlijkheden vindt u hier in de winkel van roastmarket.