- Over Mokaflor staat voor de hoogste koffiekwaliteit uit Florence
- Mokaflor staat voor de hoogste koffiekwaliteit uit Florence
- Single origin of harmonieuze blend - u heeft de keuze
- Productlijn Miscela voor echte espressogenot
- De hele (kleur)palet van Mokaflor
- Alles wat belangrijk is bij Mokaflor leren
Mokaflor

Mokaflor staat voor de hoogste koffiekwaliteit uit Florence
Met Mokaflor verbinden koffiedrinkers wereldwijd premiumkwaliteit uit Italië. De familie Bernini importeert sinds 1950 ruwe koffie uit de beste regio's en brandt deze zorgvuldig in de Via delle Torri in Florence. De stad in Toscane wordt al eeuwenlang beschouwd als de hoofdstad van het ambachtelijke vakmanschap in het land waar de citroenen bloeien. Florence wordt niet in de laatste plaats door Mokaflor ook beschouwd als centrum van de espresso. De branderij brengt met veel ambachtelijke routine, geduld en veel vindingrijkheid voortdurend heerlijke koffies en steeds nieuwe creaties voort.
Deze traditie voelt het bedrijf Mokaflor, dat na de overname door Vasco Bernini een familiebedrijf werd, zich sinds bijna 70 jaar verplicht. Vandaag de dag wordt het geleid door de derde generatie. Zo garandeert de Florentijnse koffiebranderij een grote expertise rond het thema koffie en de overdracht van deze kennis binnen het bedrijf. Als liefhebber van Italiaanse koffiespecialiteiten kunt u zich dus altijd verheugen op verse en heerlijke brandingen van constant hoge kwaliteit.
Single origin of harmonieuze blend - u heeft de keuze
Mokaflor biedt zowel single origin koffies als verfijnde samengestelde blends aan - vooral voor de internationale gastronomie. In sommige landen - zoals ook in Nederland - levert het Florentijnse bedrijf zijn producten zoals bijvoorbeeld capsules en pads ook direct aan kenners en koffieliefhebbers. Hiervoor zoekt Mokaflor vanaf het begin zorgvuldig de beste koffiesoorten ter wereld uit om ze vervolgens afzonderlijk te branden. De ruwe koffiebonen komen uit Guatemala, Brazilië, India, Ethiopië, Java of Jamaica en vele andere landen naar de koffiebranderij. Door de single origin branding kan Mokaflor voor elke ruwe koffie het juiste brandprofiel creëren en de afzonderlijke aroma's naar voren brengen. Het duurzame en drie dagen durende ontgasingsproces ventileert de koffie voordat de blend wordt samengesteld. Zo lang als ze branden, proeven en onderzoeken de Italiaanse branderij hun favoriete drankje. Mokaflor heeft inmiddels meer dan 50 koffiesoorten in zijn assortiment - voor elke smaak de juiste koffiemelange. Liefhebbers uit meer dan 40 landen heeft de Torrefazione al overtuigd. En nu bent u aan de beurt!
Productlijn Miscela voor echte espressogenot
Naast de productlijn Chiaroscuro, die uitsluitend single origins voornamelijk voor de gastronomische behoefte aanbiedt, is er de lijn Miscela. Mokaflor wijdt deze aan de klassieke Italiaanse espresso-traditie. Tot de bestsellers van de productlijn behoort onder andere de 100 procent arabicamix Mokaflor Miscela Nera. De 'zwarte' koffiespecialiteit draagt de naam van de familie - als teken van de kwaliteit die u mag verwachten. De Nera bestaat uit arabica's uit Zuid- en Midden-Amerika, die zorgvuldig medium gebrand worden en zo een goede volheid en een licht fruitige noot krijgen.
De Bernini-mix smaakt romig en zoet met een vleugje melkchocolade. Als u een liefhebber bent van brewing-methoden zoals V60 of Aeropress, is de mix van het huis uitstekend geschikt.
De hele (kleur)palet van Mokaflor
Een blend van 80 procent fijne Midden-Amerikaanse arabica's en 20 procent krachtige Indiase robusta's is de Mokaflor Miscela Oro. De verfijnde mix overtuigt door zijn kruidige smaak en zijn evenwichtige body. De crema is fijnporig en zorgt voor een aangenaam mondgevoel. Als u deze koffie zet, hangt de geur van heerlijke biscuit, verse vanille en chocoladekakao in de lucht. De gouden mix van Mokaflor behoort niet zonder reden tot de topsellers uit Florence. Het beste smaakt hij trouwens als krachtige espresso.
Van goud naar rood: De Miscela Rossa bestaat uit 60 procent arabica- en 40 procent robusta-bonen. De Braziliaanse arabica's zorgen voor een geweldige zoetheid die zich verenigt met de romige consistentie van de robusta's uit India en Oeganda. De crema is prachtig stabiel, de koffie zuurarm. Voor liefhebbers van melkdranken zoals latte macchiato is de Miscela Blu de juiste keuze. De Blue Blend bestaat uit gelijke delen arabica- en robusta-bonen en overtuigt met een subtiele zoetheid bij weinig zuur. De body is volledig evenwichtig en komt met een fijne aromatische diversiteit. Deze koffie is bijzonder geschikt voor bereiding als espresso, cappuccino of als ontbijtkoffie.
Alles wat belangrijk is bij Mokaflor leren
Zulke exquise koffiespecialiteiten ontstaan alleen door echt vakmanschap en goede kennis van het product, daar is Mokaflor uit Florence zeker van. Daarom richtte het bedrijf in 2009 de Espresso Academy op, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een van de toonaangevende koffiescholen in heel Italië. Zelfs in Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten zijn er sinds 2017 partnerscholen. Op de scholen leren koffieliefhebbers en barista's alles wat belangrijk is rond de bruine boon - van de selectie van de ruwe koffie tot het branden tot het onderhoud van de privé-espressomachine.