- La Tazza d’oro is een traditionele branderij uit Sardinië
- Bij La Tazza d’oro komt zwart goud in het kopje
- La Tazza d'oro staat voor traditie, kwaliteit en stijl
- La Tazza d’oro volgt een missie
- De mix maakt de blend
- La Tazza d'oro - echte Italiaanse espressogenot
- Grote variatie bij La Tazza
- Oude recepten tot leven brengen
- Leuk weetje
- La Tazza d’oro bij roastmarket ontdekken
La Tazza d'oro

La Tazza d’oro is een traditionele branderij uit Sardinië

De koffiebranderij La Tazza d’oro is een echt Sardijns origineel en al lang een begrip onder koffieliefhebbers. Al sinds 1938 importeert en verfijnt La Tazza d'oro uitsluitend kwalitatief hoogwaardige koffiebonen tot een heerlijke espressogenot. De eersteklas kwaliteit van de Italiaanse koffiespecialiteiten spreekt voor zich: Zo voeren cafés en hotels in ongeveer 20 landen inmiddels La Tazza. Zoals zoveel andere branderijen begon de Sardijnse familiebranderij ooit heel klein. Meer dan 75 jaar geleden richtte het echtpaar Carmela en Guiseppe Murgia uit grote passie voor de boon een klein lokaal op in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. De naam “La Tazza d’oro” - betekent ‘gouden kopje’ - belooft daarbij niet te veel.
Bij La Tazza d’oro komt zwart goud in het kopje
Toen en nu krijgt u bij de Italianen koffie met traditie uit uitgekozen ingrediënten en zorgvuldige branding. Aan het begin van de bedrijfsgeschiedenis in de jaren 30 lieten de koffieliefhebbers zich neer in een bar vlak om de hoek van de populaire wijk Castello. Tegenwoordig is La Tazza d'oro gevestigd in een groot, modern fabrieksgebouw - de verhuizing in de jaren 70 was onvermijdelijk vanwege de grote vraag. Inmiddels is de familiebranderij de grootste in heel Sardinië en wordt in de vierde generatie door de familie geleid.

La Tazza d'oro staat voor traditie, kwaliteit en stijl
Het belangrijkste voor familie Murgia is om hun klanten constante kwaliteit en een constante smaak van alle koffiemelanges te bieden. Gewetensvol en zorgvuldig kiezen de Italianen daarom de bonen voor hun espresso uit. Ze groeien in de beste teeltgebieden ter wereld zoals Midden-Amerika of India. Elke boon wordt in Cagliari gebrand - langzaam en zorgvuldig. Sommige soorten blijven tot 30 minuten in de brander en ontwikkelen heerlijke chocolade aroma's. Uiteraard krijgen de bonen daarna voldoende tijd om aan de lucht af te koelen. Deze manier van branden is het belangrijkste “geheim” van het succes van La Tazza d’oro. Daarbij komt de decennialange ervaring door duizenden proeverijen en moderne brandinstallaties.
La Tazza d’oro volgt een missie
La Tazza d’oro belichaamt voortdurende verbetering door constante inzet. De behoeften van de klanten staan daarbij altijd op de eerste plaats. Waarden zoals loyaliteit en betrouwbaarheid liggen de familiebranderij bijzonder aan het hart. Met een combinatie van menselijke inzet en de nieuwste technologieën behaalt het Sardijnse bedrijf topresultaten. Liefde en passie evenals jarenlange ervaring hebben van La Tazza d’oro een expert gemaakt voor uitzonderlijke koffie. De branderij volgt de missie om de Italiaanse koffiecultuur wereldwijd bekend te maken. Het assortiment is afgestemd op verschillende consumenten. Of het nu thuis, op kantoor of aan de bar is - bij La Tazza d’oro vindt u voor elke situatie het juiste product!
De mix maakt de blend

Om de klanten altijd de constante Sardijnse kwaliteit te garanderen, is het assortiment van La Tazza d'oro tot op heden bijna onveranderd gebleven. Zo stroomt in elke mix de ervaring van decennia brandkunst. Alleen het ontwerp van de verpakkingen heeft de branderij in de loop der jaren een keer aangepast. De branderij laat niets aan het toeval over. De beste arabica's en robusta's resulteren in heerlijke espresso's, zoals ze alleen uit Italië kunnen komen. La Tazza d’oro ontkracht met zijn uitgelezen koffiecreaties ook het vooroordeel dat robusta-bonen van mindere kwaliteit zijn dan arabica-bonen. De volle body van de koffie en de romige crema overtuigen sceptici van het tegendeel; beide dankt de koffie namelijk aan de robusta's in de blend.
La Tazza d'oro - echte Italiaanse espressogenot
De Italiaanse espresso's van La Tazza d'oro passen altijd: 's Morgens zijn ze de juiste keuze voor een goede start van de dag, 's avonds bekronen ze het uitbundige diner met vrienden. Probeer de heerlijke koffie van de Sardijnse traditionele branderij! De mix La Tazza d’oro Miscela Bar heerlijke cappuccino. De blend bestaat uit gelijke delen arabica- en robusta-bonen, die de perfecte balans vormen. De uitgelezen robusta's geven de espresso kracht en een stabiele crema, de edele arabica's ronden zijn smaak af.
Grote variatie bij La Tazza d'oro

Met fruitige zuurgraad en een fijn chocolade aromachocoladekop Gran Miscela puur als espresso of verfijnd met melk of melkvervanger
Een pure arabica-koffie is de La Tazza D’Oro Prestigekrachtige edele chocolade en zacht naar drop smaakt.
Oude recepten tot leven brengen
Twee heel bijzondere brandingen zijn La Tazza d’Oro Vintage OrangeGold Vintage Orange populairste melanges van La Tazza. Het aroma van chocolade stijgt u in de neus als u hem zet - heerlijk! Gebruik hiervoor bij voorkeur een espressomachinekoffievolautomaat
Vintage Gold geoefende barista die een hoogwaardige espressomachine bezit. De koffie smaakt fruitig, maar toch mild naar amandel en edele bittere aroma's.
Leuk weetje
In de Grünberger Straße in Berlijn is er een kleine espressobar van La Tazza d'oro. In de bar kunt u de espresso proberen bij een knapperige ciabatta of een zelfgemaakt stuk taart. Geen drankje kost daar meer dan drie euro.
La Tazza d’oro bij roastmarket ontdekken
Al sinds 1938 inspireert de Sardijnse familiebranderij een groot aantal koffieliefhebbers. Constante kwaliteit en aromatische koffie- en espressogenot staan voor La Tazza d’oroheerlijke smaak, hoeft u natuurlijk niet eerst naar Italië te reizen of de koffiebar in Berlijn te bezoeken. Bestel de creaties gewoon en gemakkelijk bij roastmarket. Voor een pittige espresso in de ochtend raden we de La Tazza d’oro Miscela Bar