- Over de krachten van de natuur: TRE FORZE! uit Sicilië
- De krachten van de natuur: TRE FORZE! uit Sicilië
- Beproefde kwaliteit in nieuw ontwerp: Nieuwe productontwerpen bij TRE FORZE!
- Beste ingrediënten voor de fijnste Caffè - Alleen de beste bonen worden TRE FORZE! koffie
- Terug naar de natuur
- Hoogwaardige ruwe koffiebonen met handwerk
- Koffie-Kult(uur) met TRE FORZE!
- Fun Fact
- TRE FORZE! bij roastmarket ontdekken
TRE FORZE!
De krachten van de natuur: TRE FORZE! uit Sicilië
Computergestuurde brandinstallaties? Met gas verwarmde trommels? Koeling met water? Niet bij TRE FORZE! Het Siciliaanse bedrijf brandt misschien als enige ter wereld zijn koffie boven de open vlam van olijfhout. Het spreekt voor zich dat deze natuurlijke manier van branden enorme ervaring, ambachtelijke vaardigheid en fijn gevoel van de brandmeester voor het product vereist. Sommigen zouden de "gebrek aan standaardisatie" van dit proces kunnen bekritiseren. Toch bewijst TRE FORZE! al jaren dat op deze manier consistent uitstekende Espresso kan worden geproduceerd. Volgens het oordeel van veel koffieliefhebbers bereiken de smaak, de consistentie en de aroma's van de TRE FORZE! creaties een bijna fantastische perfectie.
Beproefde kwaliteit in nieuw ontwerp: Nieuwe productontwerpen bij TRE FORZE!
Begin 2021 heeft het moederbedrijf Caffe Cultura zich toegelegd op het vernieuwen van de bestaande productverpakkingen en ontwerpen van de merken. In de nieuwe verpakkingen zijn alle koffie- en espressosoorten vanaf nu nog beter beschermd tegen licht en vocht, zodat de gevoelige aroma's tot aan het consumeren optimaal behouden blijven. De voedselveilige en herbruikbare koffieblikken van TRE FORZE! kunt u praktisch eenvoudig opnieuw vullen met uw favoriete koffie en langer gebruiken.
Beste ingrediënten voor de fijnste Caffè - Alleen de beste bonen worden TRE FORZE! koffie
Het branden is een van de laatste schakels in de lange productie- en verwerkingsketen van koffie. Topkwaliteit vereist topprestaties bij elke afzonderlijke werkstap. Een opmerkelijk bewijs van de kwaliteit is ook de onderscheiding van de TRE FORZE! Caffe Espresso als winnaar van de test van het gerenommeerde Crema-magazine. Hier werd de branding in het kader van een Italië-special als beste espresso bekroond.
Al bij de koffieteelt let TRE FORZE! op de hoogste normen. Familiebedrijven in Peru, Costa Rica, Togo, Kameroen en Brazilië leveren de grondstof die TRE FORZE! nodig heeft als basis voor een unieke espresso. Alleen de rijpe koffiebessen worden met de hand geplukt en meerdere weken in de zon gedroogd en verwerkt. Vervolgens wordt de ruwe koffie op speciale schepen droog en koel naar Sicilië gebracht en daar boven open vuur gebrand. Omdat olijfbomen regelmatig gesnoeid moeten worden, is er altijd voldoende hout uit de directe omgeving van de branderij beschikbaar. Gegroeid in de lavagrond rond de Etna, ontwikkelt dit hout bij het verbranden een karakteristieke geur. Deze gaat weliswaar niet direct over op de TRE FORZE! koffie, maar samen met de open vlammen bevordert hij de vorming van karakteristieke aroma's tijdens het brandproces. Pas na het branden worden de verschillende bonen soorten gemengd. Zo ontstaat een smaakvol unieke, bijzonder olieachtige, dikke en romige espresso met weinig cafeïne.
TRE FORZE! Caffè Cultura voor iedereen
TRE FORZE! Espresso is altijd een bijzondere koffie-ervaring. Of het nu in de topgastronomie en -hotellerie is of thuis in een privéomgeving: Al bij de bereiding, maar vooral bij het genieten van deze delicatesse wordt duidelijk waarom TRE FORZE! Espresso niet alleen als drank maar als uitdrukking van de fijnste cultuur wordt beschouwd. Koffieliefhebbers bevestigen dit net zo regelmatig als onafhankelijke testers, die deze espresso steeds weer loven en bekronen.
Terug naar de natuur
De premiumbranderij TRE FORZE! redt veel uit de zogenaamde goede oude tijd naar de moderne wereld. Nu waren de tijden vroeger ook niet altijd rooskleurig en in retrospectief wordt veel toch erg geromantiseerd. Maar de door en door traditionele manier van koffieproductie die men bij TRE FORZE! hanteert, heeft onmiskenbaar zijn voordelen.
Rustig, zacht branden boven open vlammen van olijfhout, langzaam afkoelen van de gebrande bonen in de lucht en harmonisch uitgebalanceerde blends resulteren in een uitzonderlijke espresso. Moderne high-tech branderijen bereiken dit niveau nauwelijks. En kenners die voor TRE FORZE! kiezen, weten dat ze in de beste zin ambachtelijk perfecte koffie genieten.
Hoogwaardige ruwe koffiebonen met handwerk
De moeite die TRE FORZE! doet bij de selectie en verwerking van de bonen loont alleen voor premium ruwe koffie. TRE FORZE! koopt bij voorkeur bij familiebedrijven in Midden-Amerika, Afrika en Brazilië. Alle bonen worden met de hand geplukt en overleven de lange reis naar Italië in speciale droogkoelschepen. Schimmel, waardoor al bij de geringste besmetting hele partijen bederven, wordt zo vermeden. De bonen bereiken de branderij zonder kwaliteitsverlies.
Koffie-Kult(uur) met TRE FORZE!
Uit uitgelezen ruwe koffie, die beschermd wordt vervoerd en met bijzondere zorg wordt verwerkt, ontstaat de voor TRE FORZE! karakteristiek donkere, dikke en volle espresso. Zijn zachte maar stabiele crema en subtiele chocolade tonen maken hem tot een uitstekende ambassadeur van de Italiaanse koffie-cultuur. Vooral smakelijk en uitgebalanceerd worden de individuele koffiebrandingen door een olijfhoutbranding boven open vuur, een verwerking met handwerk en zorgvuldige trommelbranding in kleine partijen.
Fun Fact
Koffiebars zijn een belangrijk onderdeel van de Siciliaanse levensstijl. Ze openen meestal vroeg in de ochtend en serveren dan tot diep in de nacht verschillende koffievariaties, zoet gebak en soms ook kleine hartige gerechten. Dit alles wordt in traditionele bars zelf bereid. Kant-en-klare producten zijn bij de bezoekers meestal niet erg populair.
Als u als toerist een Italiaanse koffiebar bezoekt, moet u eraan denken dat Italianen hun Caffè, die wij als espresso kennen, vaak snel staand drinken. Wilt u langer genieten van de drukte (en het lawaai) om u heen, geef dan de barista gewoon aan dat u uw espresso aan een van de tafels wilt genieten. Hij zal dan een toeslag voor de bediening berekenen en u waarschijnlijk ook enkele specialiteiten uit zijn uitnodigende vitrine aanbieden.
TRE FORZE! bij roastmarket ontdekken
Hebben wij bij u de zin naar Siciliaanse koffiecultuur opgewekt? Dan kunt u gemakkelijk door ons verfijnde roastmarket-assortiment bladeren en eersteklas koffiecreaties van de premiumbranderij TRE FORZE! ontdekken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de volle TRE FORZE! Caffe Espresso? Deze aromatische blend van 95% Arabicabonen en 5% Robustabonen is een echte klassieker en overtuigt met fijne en chocolade tonen. Als u nog op zoek bent naar het juiste servies, dan kunnen wij u de hoogwaardige kopjes en glazen van TRE FORZE! aanbevelen.