- Over de Hannoversche Kaffeemanufaktur
- Harmonie en temperament
- Snelle opkomst
- In rust ligt de kracht
- Koffie in het Rijk van het Midden
- Top producten van de Hannoversche Kaffeemanufaktur
- Wist u dat?
Hannoversche Kaffeemanufaktur

Die Hannoversche Kaffeemanufaktur: Harmonie en temperament
„Erst seit 2012“ is men geneigd te zeggen, wanneer men terugkijkt op de oorsprong van de Hannoversche Kaffeemanufaktur. Wanneer men echter de oprichter en eigenaar, gediplomeerd koffiesommelier Andreas Berndt, aan het werk ziet, wordt snel duidelijk: Hierachter staan een onmetelijke schat aan ervaring, echte liefde voor koffie, professionele ambachtelijke vaardigheden en innovatie in techniek en productontwikkeling.
Snelle opkomst van de Hannoversche Kaffeemanufaktur
De Hannoversche Kaffeemanufaktur werd opgericht aan de Liepmannstraße, in ruimtes waar al in de jaren 1950 koffie werd gebrand. Sindsdien is de Hannoversche Kaffeemanufaktur gegroeid van een eenmansbedrijf tot een landelijk en vermoedelijk binnenkort ook internationaal bekend bedrijf met momenteel meer dan 20 medewerkers.
Een Probat-brander uit 1978, die Andreas Berndt met de modernste techniek heeft uitgerust. Een van de drie zonen van Andreas Berndt heeft belangrijke taken in het geplande internationale bedrijf overgenomen. Ook een tweede zoon zal binnenkort bij het bedrijf komen. En het aantal medewerkers zal blijven groeien.
In rust ligt de kracht
De Hannoversche Kaffeemanufaktur brandt "op Weense wijze", dus in trommelbranders met lage temperaturen en lange brandtijden. Alleen uitstekende ruwe koffie uit de beste teeltgebieden ter wereld komt in de trommel en wordt daar per soort voorzichtig gebrand. Zo ontstaan karaktervolle koffies, die per soort worden verkocht of tot delicate en harmonieuze melanges worden gemengd. Naast vaardigheid en ervaring speelt tijd een belangrijke rol voor Andreas Berndt. Alleen koffie die tot op het punt kan rijpen en in rust wordt verwerkt en uiteindelijk gedronken, kan voldoen aan de hoge eisen van de koffiesommelier. Kwaliteit en smaak van alle producten van de Hannoversche Kaffeemanufaktur voldoen zo ook aan de hoogste eisen.
De Hannoversche Kaffeemanufaktur: Koffie in het Rijk van het Midden
Een bijzonder ambitieus project realiseert de Hannoversche Kaffeemanufaktur momenteel in Changde, een stad met 5 miljoen inwoners in de Chinese provincie Hunan. Hier is onlangs een nieuwe wijk ontstaan - in de Noord-Duitse bouwstijl van de Nedersaksische hoofdstad. En ook in Hannover in Centraal-China mag de Hannoversche Kaffeemanufaktur natuurlijk niet ontbreken. Fabian Berndt, zoon van de oprichter van het bedrijf, zal de locatie daar opbouwen en leiden. Daarmee exporteert de familie Berndt Duitse koffiecultuur naar een land met tot nu toe ongeveer een miljard theedrinkers. Het zal interessant zijn om te zien of de fijne bonen uit Hannover daar dezelfde enthousiasme zullen opwekken als bij Duitse koffieliefhebbers.
Top producten van de Hannoversche Kaffeemanufaktur:
Hannoversche Kaffeemanufaktur Melange Hanovera (krachtig)
Bijzonder volle, kruidige aroma van de 100% Arabica bonen uit de hooglanden van Afrika en Midden-Amerika. Zeer milde en harmonieuze espresso.
Hannoversche Kaffee Manufaktur Bio Melange Equatoriaal
100% biologisch geteelde en fair gehandelde Arabica bonen uit equatoriale hooglandgebieden. Bijzonder is de langdurige smaak en fijne nuances van fruit en chocolade, evenals de milde smaak door de trommelbranding.
Wist u dat?