Langen Kaffee Espresso Malabar 500g
€10.99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0.15
|
€21.98 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39.00.
4 /5
mate van roosteren
Helle Röstung (Light-/Cinnamon-Roast):
Es dominieren ausgeprägte Fruchtnoten und komplexe Säuren bei geringen Anteilen an Bitterstoffen.
Mittlere Röstung (American- bzw. City-Roast): Etwas süßer und weniger sauer als helle Röstungen, mit ausgewogenem Geschmack und vollem Körper.
Dunkle Röstung (French-/Italian): Schokoladig süßer Körper mit ausgeprägten Röstaromen und Bitterstoffen bei geringem Säureanteil.
Mittlere Röstung (American- bzw. City-Roast): Etwas süßer und weniger sauer als helle Röstungen, mit ausgewogenem Geschmack und vollem Körper.
Dunkle Röstung (French-/Italian): Schokoladig süßer Körper mit ausgeprägten Röstaromen und Bitterstoffen bei geringem Säureanteil.
Donker
3 /4
intensiteit
Die individuellen Aromen der verwendeten Bohnen prägen die Intensität einer Sorte, die eher leicht und fein (1) oder aber auch besonders intensiv und kräftig (4) schmecken kann.
Tamelijk sterk
1 /4
zuur
Kaffeebohnen enthalten, wie viele andere Lebensmittel auch, Säure. Der Grad des Säuregehalts hängt von verschiedenen Faktoren wie der Bohnensorte, Anbauhöhe, Herkunft und besonders der Röstung ab.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- 90% exotische Arabica bonen uit het zonnige India
- 10% hoogwaardige robusta bonen verfijnen de smaakbeleving
- De bonen worden zorgvuldig gedroogd in de Indiase moessonwinden
- Mild, laag in zuurgraad, licht fruitig en zeer aromatischZuur,
- licht fruitig en zeer aromatisch
- Onderscheidende crema wanneer bereid in een volautomatische machine of in een piston
Product beschrijving
Malabar espresso vindt zijn oorsprong in het zuidoosten van India. In het warme klimaat rijpen de Arabica bonen, waarvan 90% de basis vormt van de melange, perfect. Na de oogst worden de zaden tot zes maanden blootgesteld aan de Indiase moessonwinden. Gedurende deze tijd ontwikkelen de bonen hun unieke smaak. Het resultaat zijn lichtgekleurde bonen met een laag zuurgehalte die zorgen voor een sterke, zeer aromatische smaakervaring met een fruitige noot. De melange wordt vervolgens verfijnd met 10% robuuste bonen van hoge kwaliteit. De koffie is bijzonder geschikt voor bereiding in een volautomaat of in een piston.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.