Imping Maragogype 250g
Nummer
Mittlere Röstung (American- bzw. City-Roast): Etwas süßer und weniger sauer als helle Röstungen, mit ausgewogenem Geschmack und vollem Körper.
Dunkle Röstung (French-/Italian): Schokoladig süßer Körper mit ausgeprägten Röstaromen und Bitterstoffen bei geringem Säureanteil.
Licht
Mild
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- 100% Arabica
- Lichtgekleurde gebrande koffie met een mild aroma, lage zuurgraad en nootachtig smaakprofielmild aroma, lage zuurgraad
- en nootachtig smaak profiel
- Single Origin met voortreffelijke Typica bonen uit Mexico
- Wij adviseren de bereiding in een French Press, handfilter of filtermachine
- Het bedrijf uit Bocholt heeft altijd vertrouwd op zacht roosteren met trommels voor de fijnste koffiecreaties
Product beschrijving
De Single Origin Imping Maragogype brengt de koffiesmaak van Mexico naar je kopje. Met een lichte koffiebranding, een mild aroma en een nauwelijks waarneembare zuurgraad is er genoeg ruimte voor het nootachtige smaakprofiel van deze Arabica-creatie. Hij wordt gemaakt van voortreffelijke Typica bonen uit de Chiapas regio in het warme zuiden van het land. Daar, op de grens met Guatemala, kunnen de bonen ideaal rijpen op 1700 meter hoogte voordat ze worden gewassen en klaargemaakt om te branden. Hier worden de koffiebonen tussen 12 en 20 minuten verhit op een aangename 180 tot 210 graden Celsius. Zo kunnen ze hun beste smaak ontwikkelen. Om de volle smaak van Imping Maragogype thuis te ontdekken, raden we aan om het te bereiden in een French Press, handfilter of filtermachine. De branderij van Imping, opgericht in 1875 als familiebedrijf, heeft altijd de voorkeur gegeven aan roosteren met zachte trommels voor de fijnste koffiecreaties.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.