Wittmann Kaffee Bar Classico
Nummer
Mittlere Röstung (American- bzw. City-Roast): Etwas süßer und weniger sauer als helle Röstungen, mit ausgewogenem Geschmack und vollem Körper.
Dunkle Röstung (French-/Italian): Schokoladig süßer Körper mit ausgeprägten Röstaromen und Bitterstoffen bei geringem Säureanteil.
Donker
Tamelijk sterk
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Dark bar espresso met arabica's uit drie verschillende continenten
- Intense tonen van pure chocolade en marsepein
- Groene koffie uit Ethiopië (Gedeo, Yirgacheffe Wereda, Dumerso Kebele), Brazilië (Cerrado) en India (Westghats)
- Geschikt voor de piston, percolator, volautomaat en French Press
- Wittmann brandt zijn koffiecreaties uitsluitend met behulp van een zacht trommelbrandproces
Product beschrijving
Hoogwaardige aperitieven van topkwaliteit
De Bar Classico is zowel een specialiteit als een klassieker: Wat het speciaal maakt is de combinatie van de beste Arabica variëteiten uit drie verschillende producerende landen: Auml;thiopië, Brazilië en India. Ethiopië wordt beschouwd als de bakermat van de koffie en cultiveert de koffieplant al sinds de 16e eeuw. Bar Classico bevat Arabica bonen uit de regio's Gedeo, Yirgacheffe Wereda en Dumerso Kebele. Het Braziliaanse aandeel komt uit de Cerrado regio, die bekend is en gewaardeerd wordt door koffieliefhebbers, waar ongeveer 3.600 koffieboeren Arabica bonen van topkwaliteit produceren op meer dan 140.000 hectare. De subtiele zoetheid van Bar Classico is te danken aan de Arabica's uit India, om precies te zijn de bergketen van de Western Ghats. Koffieplanten gedijen daar onder ideale omstandigheden: De vulkanische bodem is zeer rijk aan voedingsstoffen, de vegetatie zorgt voor voldoende schaduw en de hoogte zorgt voor een langzamere groei, waardoor de specifieke smaak zich beter kan ontwikkelen.
Donkere espressosmaak
Alle Arabica's zijn semi washed en hebben een donkere espressosmaak gekregen van Wittmann. Dit omvat de klassieke kenmerken van een bar espresso. Deze omvatten de lage zuurgraad en de fascinerende smaken van donkere chocolade, die worden afgerond door een vleugje marsepein in de secundaire noot. Bar Classico kan het beste worden bereid in een percolator of portafilter, maar werkt ook goed in een French Press of volautomaat. Hij smaakt heerlijk op zichzelf en als lungo, maar ook in combinatie met melk als cappuccino of latte macchiato.
Bij Wittmann is de slogan „For the love of coffee“ geen loze kreet, maar een dagelijkse realiteit. Wittmann veredelt alleen de beste en meest uitgelezen groene koffiesoorten door middel van het traditionele trommelbranden. Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit.
Productvergelijking
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.