Chocolade-notenkoffie - proefpakket 1,5kg
€54,49
Bespaar 7%
€58,94
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€36,33 / 1kg
Nummer
Dit artikel is geen verzendkosten
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket voor koffieliefhebbers die van chocolade en noten houden
- Bestaande uit langgebrande koffies van hoge kwaliteit
- Zes uitstekende koffies van elk 250g: Caffè di Monte Espresso Intenso, Dinzler Espresso Andiamo, Schwarzmond Merkur, Supremo Buenaventura, Mille Soli Caffè Espresso en caffè baresi Espresso Biologico
- Geschikt voor alle gangbare volautomaten en pistons
Product beschrijving
Het aromatiseren van koffiebonen is een gelaagd, complex en diepgaand onderwerp. Er zijn al meer dan 800 verschillende smaken geïdentificeerd en gedocumenteerd. Er zijn ook vaak combinaties, niet in het minst omdat veel koffiebranders met blends werken, d.w.z. mengsels van verschillende soorten bonen (Arabica, Robusta, Typica) en variëteiten (exacte variëteitaanduiding) om steeds weer nieuwe smaakervaringen te creëren. Om een overzicht te krijgen van de enorme verscheidenheid aan smaken en een gemeenschappelijke noemer te bieden voor het uitwisselen van informatie, heeft de Specialty Coffee Association“ (SCA), een conglomeraat van branders en koffie-experts over de hele wereld, in 1995 het zogenaamde „Coffee Tasters Flavour Wheel” gelanceerd.
Dit is een smaakwiel dat kan worden gebruikt om smaaktonen te visualiseren en te categoriseren. Noten en chocolade zijn ook smaakoriëntaties die elk zijn onderverdeeld in verschillende subcategorieën. In het geval van chocolade zijn dit bijvoorbeeld preciezere specificaties zoals „melkchocolade“, „pure chocolade“ of „bittersügearomatiseerde chocolade“. De onderverdeling van het notenprofiel is gebaseerd op de verschillende soorten noten. Subtypes zoals „amandel“, „cashew“, „hazelnoot“ of „pecan“ zijn hier te vinden. Vaak moeilijk te onderscheiden voor leken, gebruiken meesterbranders, koffiesommeliers en zogenaamde Q-graders dit wiel als een gestandaardiseerd sjabloon om koffie duidelijk te categoriseren. Als je kijkt naar het verpakkingsontwerp van professionele branders, zie je dat de smaakkenmerken van de koffie vaak (maar niet noodzakelijk) worden weerspiegeld in het kleurenconcept.
Koffies met nootjes en koffies met chocolade worden in verschillende bruintinten gekleurd. Het gelijkaardige kleurenschema en de gelijkaardige nabijheid van chocolade- en notensmaken op het aromawiel zijn niet louter willekeurig, maar zijn te wijten aan het feit dat notenkoffies bijzonder goed harmoniëren met chocoladetonen. Dit exclusieve degustatiepakket heeft zich tot taak gesteld een harmonieuze selectie samen te stellen van de beste chocolade-notenkoffies. Alle variëteiten hebben een lang trommelbrandproces ondergaan en kunnen worden gecategoriseerd op basis van espressosmaak. Daardoor zijn ze bijzonder geschikt voor bereiding met een portafiltermachine, volautomatische koffiemachine of een kookpot.
Dit is een smaakwiel dat kan worden gebruikt om smaaktonen te visualiseren en te categoriseren. Noten en chocolade zijn ook smaakoriëntaties die elk zijn onderverdeeld in verschillende subcategorieën. In het geval van chocolade zijn dit bijvoorbeeld preciezere specificaties zoals „melkchocolade“, „pure chocolade“ of „bittersügearomatiseerde chocolade“. De onderverdeling van het notenprofiel is gebaseerd op de verschillende soorten noten. Subtypes zoals „amandel“, „cashew“, „hazelnoot“ of „pecan“ zijn hier te vinden. Vaak moeilijk te onderscheiden voor leken, gebruiken meesterbranders, koffiesommeliers en zogenaamde Q-graders dit wiel als een gestandaardiseerd sjabloon om koffie duidelijk te categoriseren. Als je kijkt naar het verpakkingsontwerp van professionele branders, zie je dat de smaakkenmerken van de koffie vaak (maar niet noodzakelijk) worden weerspiegeld in het kleurenconcept.
Koffies met nootjes en koffies met chocolade worden in verschillende bruintinten gekleurd. Het gelijkaardige kleurenschema en de gelijkaardige nabijheid van chocolade- en notensmaken op het aromawiel zijn niet louter willekeurig, maar zijn te wijten aan het feit dat notenkoffies bijzonder goed harmoniëren met chocoladetonen. Dit exclusieve degustatiepakket heeft zich tot taak gesteld een harmonieuze selectie samen te stellen van de beste chocolade-notenkoffies. Alle variëteiten hebben een lang trommelbrandproces ondergaan en kunnen worden gecategoriseerd op basis van espressosmaak. Daardoor zijn ze bijzonder geschikt voor bereiding met een portafiltermachine, volautomatische koffiemachine of een kookpot.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.