Koffie Specialiteit - proefpakket 750g
€26.99
Bespaar 8%
€29.47
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0.25
|
€35.99 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39.00.
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket: voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Geselecteerde koffiespecialiteiten volgens de hoge normen van de Speciality Coffee Association (SCA)
- Drie uitstekende koffies van elk 250g: Dinzler Espresso Dark Roast, Supremo Buenaventura en Andraschko Déjà vu
- Uitstekend geschikt voor bereiding in een espresso voor piston, percolator of koffiezetapparaat
Product beschrijving
De zogenaamde „Third Wave“ beweging in de koffiewereld heeft te maken met topkwaliteit koffie, de oorsprong, de verwerking en de perfectie van de bereiding. Het bestrijkt de periode van ongeveer halverwege de jaren negentig tot nu. De focus ligt op het best mogelijke en meest duurzame koffiegenot, dat afhangt van talloze factoren zoals biologische teelt, ambachtelijke oogstmethoden, eerlijke handel, de kunst van het branden op basis van ervaring en experiment, en uiteindelijk op een vakkundige bereiding. De term specialiteitskoffie raakt aan deze tijdsgeest en wekt meteen hoge verwachtingen.
De term werd bedacht door Erna Knutsen (1921-2018), de grand dame van de koffiewereld, die de term voor het eerst introduceerde op een internationale koffieconferentie in 1978. Maar hoe verschilt een koffiespecialiteit precies van koffie die deze titel niet draagt en wie bepaalt welke koffie zo genoemd mag worden? De „Specialty Coffee Association“ (SCA), een ledenvereniging van duizenden koffieprofessionals en -organisaties uit meer dan 100 verschillende landen, zet hier de toon. Haar verklaarde doel: de hoogste koffiekwaliteit evenals eerlijkheid en milieuduurzaamheid in de hele waardeketen van de koffieboon. De SCA heeft de precieze eisen waaraan een koffiespecialiteit moet voldoen tot in detail gedefinieerd. Kort samengevat mag specialiteitskoffie alleen zo worden genoemd als het product afkomstig is uit een duidelijk gedefinieerd, ecologisch duurzaam teeltgebied met een specifiek microklimaat, zorgvuldig is verwerkt en verfijnd met behulp van een zacht trommelbrandproces.
Bij regelmatige kwaliteitstests, waarbij de beste bonen ter wereld worden geproefd door getrainde experts op zogenaamde „cuppings“, moeten de testkoffies ten minste 80 van de 100 mogelijke punten behalen. Volgens schattingen haalt momenteel slechts ongeveer 5% van alle koffies die wereldwijd op de markt worden verhandeld dit. Het degustatiepakket van koffiespecialiteiten dat zorgvuldig werd samengesteld door onze experts, biedt slechts een klein inzicht in het reeds beperkte maar voortdurend groeiende aanbod van koffiespecialiteiten. De keuze viel op drie extravagante espresso's, die elk een echte specialiteit op zich zijn en de harten van echte koffieliefhebbers op hol zullen doen slaan. Alle drie de koffiespecialiteiten zijn verkrijgbaar in proefpakketen van 250 g en natuurlijk als hele bonen, zodat de rijke smaak optimaal bewaard blijft en de ideale maling voor de gewenste bereidingswijze individueel kan worden geselecteerd.
De term werd bedacht door Erna Knutsen (1921-2018), de grand dame van de koffiewereld, die de term voor het eerst introduceerde op een internationale koffieconferentie in 1978. Maar hoe verschilt een koffiespecialiteit precies van koffie die deze titel niet draagt en wie bepaalt welke koffie zo genoemd mag worden? De „Specialty Coffee Association“ (SCA), een ledenvereniging van duizenden koffieprofessionals en -organisaties uit meer dan 100 verschillende landen, zet hier de toon. Haar verklaarde doel: de hoogste koffiekwaliteit evenals eerlijkheid en milieuduurzaamheid in de hele waardeketen van de koffieboon. De SCA heeft de precieze eisen waaraan een koffiespecialiteit moet voldoen tot in detail gedefinieerd. Kort samengevat mag specialiteitskoffie alleen zo worden genoemd als het product afkomstig is uit een duidelijk gedefinieerd, ecologisch duurzaam teeltgebied met een specifiek microklimaat, zorgvuldig is verwerkt en verfijnd met behulp van een zacht trommelbrandproces.
Bij regelmatige kwaliteitstests, waarbij de beste bonen ter wereld worden geproefd door getrainde experts op zogenaamde „cuppings“, moeten de testkoffies ten minste 80 van de 100 mogelijke punten behalen. Volgens schattingen haalt momenteel slechts ongeveer 5% van alle koffies die wereldwijd op de markt worden verhandeld dit. Het degustatiepakket van koffiespecialiteiten dat zorgvuldig werd samengesteld door onze experts, biedt slechts een klein inzicht in het reeds beperkte maar voortdurend groeiende aanbod van koffiespecialiteiten. De keuze viel op drie extravagante espresso's, die elk een echte specialiteit op zich zijn en de harten van echte koffieliefhebbers op hol zullen doen slaan. Alle drie de koffiespecialiteiten zijn verkrijgbaar in proefpakketen van 250 g en natuurlijk als hele bonen, zodat de rijke smaak optimaal bewaard blijft en de ideale maling voor de gewenste bereidingswijze individueel kan worden geselecteerd.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.