Speicherstadt Forte espressomelange
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Sterke espresso melange met 60% Arabica en 40% Robusta bonen
- Hazelnoot in de hoofdnoot, bittere chocolade, walnoot en zoet hout in de secundaire noot
- De ruwe bonen zijn afkomstig van directe handel met boeren in Brazilië, Guatemala en India
- Aangenaam olieachtig mondgevoel en langdurige nasmaak
- Gouden medaillewinnaar bij de espressowedstrijd van de German Roasters' Guild in 2010
Product beschrijving
De Espresso Forte van Speicherstadt bestaat voor 60% uit milde Arabica bonen en voor 40% uit sterke Robusta bonen. De eersteklas fairtrade koffiebonen komen uit Brazilië, Guatemala en India. Ter plaatse in Hamburg worden de bonen voorzichtig verfijnd in het langdurige brandproces met een brandprofiel dat individueel is afgestemd op de melange. Het resultaat is een intense, weinig zure espresso die wordt gekenmerkt door zijn complexe smaakprofiel. Fijne hazelnootaccenten zijn te horen op de voorgrond, met tonen van fijne bittere pure chocolade, walnoot en zoet hout op de achtergrond. Het mondgevoel is aangenaam zacht. Deze kenmerken hielpen de espressomelange om de gouden medaille te winnen bij de espressowedstrijd van het Duitse koffiegilde in 2010. Voor een optimaal resultaat wordt de bereiding in een portafilter, volautomatische koffiemachine of in een theepot aanbevolen. De Speicherstadt Kaffeerösterei in het hart van Hamburg brandt elke dag eersteklas koffiebonen vers met de hand. Directe handel met de koffieboeren bevordert de sociale duurzaamheid in de koffiebusiness en zorgt uiteindelijk voor het best mogelijke product.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.