Mokaflor ChiaroScuro 100% Arabica
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
Medium
Kleine
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Hoogwaardige Arabische melange van de 3 topvariëteiten Caturra, Heirloom en Bourbon Catuai
- Ongebruikelijke tonen van vanille, peper en mango
- Arabica's uit Brazilië, Ethiopië en Honduras
- Uitgebreid, enkelvoudig roostproces
- Prachtige cremakarakterisering en laag cafeïnegehalte
Product beschrijving
In de pure Arabica-koffie Charoscuro combineert Mokaflor drie Arabica-variëteiten van zeer hoge kwaliteit tot een blend van topklasse. De Caturra komt uit Brazilië, de Heirloom uit Ethiopië en de Heirloom uit Honduras. Zoals voor al zijn koffiemelanges, kiest Mokaflor voor het complexere maar lonende proces van branden op basis van één enkele herkomst; met andere woorden, alle variëteiten worden individueel verfijnd met perfect geharmoniseerde brandprofielen en pas daarna gemengd. Het eindresultaat is een volle espresso met een fijne zuurgraad en interessante smaken zoals vanille, kruidige peper en een vleugje mango in de afdronk. De crèmeformatie is mooi fijnporig en het cafeïnegehalte is relatief laag. Hij komt het best tot zijn recht in een piston of volautomaat. De verpakking bevat 250g of 1kg hele bonen, die in een verpakking met een smaakventiel zitten. De koffiebranderij Mokaflor is een familiebedrijf in het hart van Florence dat al meerdere generaties bestaat. Alle koffies worden hier gebrand in een traditionele trommelbrander met bonen van één origine en worden samengesteld volgens beproefde recepten.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.