- Over lokaal, hartig & hoogwaardig - de Cuxhavener Koffiebranderij
- Lokaal, hartig & hoogwaardig - de Cuxhavener Koffiebranderij
- Hoe worden de koffies van de Koffiebranderij Cuxhaven gebrand?
- Cafés om koffie te genieten en te verblijven
- Duurzaamheid en milieubewustzijn
Cuxhavener Kaffeeröster
Lokaal, hartig & hoogwaardig - de Cuxhavener Koffiebranderij
Een frisse zeebries, heerlijke zonnestralen en een verdiende koffie pauze op het houten terras met uitzicht op zee? Zo zou koffiegenot het beste altijd moeten zijn. Daarvoor hoeft niet altijd een vakantiebestemming te worden bezocht. Want deze koffie gourmet ervaring kunt u zich met de koffiebrandingen van de Koffiebranderij Cuxhaven ook gewoon thuis bestellen! Wij stellen voor: De Cuxhavener Koffiebranderij is een kleine en ambachtelijke privébranderij in Cuxhaven. Kleine hoeveelheden verse ruwe bonen worden hier met de grootste zorg en passie voor het product voor de Cuxhaveners en iedereen die Cuxhaven en koffie uit Cuxhaven liefheeft, geproduceerd. Daarbij staat de verbinding met de lokale gemeenschap altijd voorop: De thuisbasis versterken, lokale producten bevorderen. Zo ook koffie.
En hier stopt het niet voor het team van de Koffiebranderij Cuxhaven: Ook klassieke koffie accessoires voor het dagelijks gebruik in het strandcafé zoals melk, room, yoghurt en andere producten worden zoveel mogelijk direct en zonder grote omwegen van lokale partners betrokken.
Hoe worden de koffies van de Koffiebranderij Cuxhaven gebrand?
De lokale koffiebranderij hecht veel waarde aan de zorgvuldige verwerking van de hoogwaardige ruwe koffiebonen. Daarom worden alle bonen verwerkt in het voorzichtige trommelbrandproces, wat een bijzonder voorzichtige brandmethode is die de bonen niet laat verbranden. Bovendien garandeert deze methode de ontwikkeling van de onvergelijkbare aroma's en smaken van de verschillende bonen. Bij ca. 190 - 200 graden krijgt de koffie de nodige tijd om te rijpen, de brandduur ligt bij ongeveer 20 minuten om het beoogde aromaprofiel en zuurgraad te bereiken. Vervolgens wordt de koffie met de hand verpakt in aroma beschermende zakken. Daarbij wordt bewust afgezien van een grote opslag - vanwege de versheid. Zo biedt de Cuxhavener Koffiebranderij een algeheel zeer zorgvuldige koffieproductie die iedereen in zijn kopje kan proeven en genieten.
Onze tip: Mocht u de volgende vakantie of weekendtrip in de buurt van de Waddenzee al gepland hebben, dan moet u een bezoek aan de branderij overwegen. Want bij het koffiebranden kan men bij de Cuxhavener Koffiebranderij als bezoeker van dichtbij zijn. De branderij in het Lotsenviertel in Cuxhaven is open voor bezoekers. Zo kan men verse koffie niet alleen zelf ruiken en proeven, maar ook zien en horen hoe een professionele brandmachine werkt. Beste ruwe koffiebonen en de voorzichtige ambachtelijke koffies van het bedrijf.
Cafés om koffie te genieten en te verblijven
Het Cuxhavener Café met direct uitzicht op zee biedt een uitzonderlijke sfeer in een traditioneel huis in het Lotsenviertel. Hier kan elke bezoeker de heerlijke koffiespecialiteiten ter plaatse genieten, vers bereid uit de portafiltermachine of als gezette handfilter. Daarnaast biedt de branderij ontbijt, huisgebakken taart en vers brood.
De koffies & espresso's
Espresso Alte Liebe: Een krachtige en zuurarme espressomelange van Brasil- en Uganda-arabica koffies met 25% kruidige Uganda-robusta voor een geweldige volheid en dichte crema. Bijzonder heerlijk geserveerd in portafilter, volautomaten en Bialetti.
Espresso Bugisu: Fijne arabica espresso uit Uganda, die donker en krachtig gebrand een fijn fruitig aroma met tonen van sinaasappelschil meebrengt. Hij wordt afgerond door brandaroma's van chocolade en noten.
Grimmershörner Morgenröte: 100% arabica koffie uit Brazilië, Indonesië, India en Colombia geven de koffie een hartige mildheid en een uitgebalanceerde smaak. Bereidingsadvies: portafilter, volautomaat, handfilter, French Press, Bialetti.
Kenya Espresso: Een krachtige espresso met zeer stabiele crema en hazelnootbruine kleur. Daarnaast komen krachtige aroma's van gekarameliseerde suiker, nootachtig en kruidig.
Espresso Milano: Een elegante Afrikaanse espressomelange, volmondig en rond. Lichte citrus tonen in een bouquet van karamel, amandel en chocolade.
Papua-Nieuw-Guinea: Een filterkoffie met uniek karakter. Verwant aan de legendarische Jamaica Blue Mountain koffie, kenmerkt deze koffie zich door uitzonderlijke aroma's van fijnkruidige, chocoladeachtige tonen met zoete vanille en fijne bloemige accenten.
Duurzaamheid en milieubewustzijn
Net zo belangrijk als de inkoop van regionale producten in de koffieproductie en de horeca in het café is voor de Cuxhavener Koffiebranderij het thema milieubescherming en duurzaamheid. Vooral als “bewoners van het werelderfgoed Waddenzee” heeft de koffiebranderij een bijzondere verplichting tegenover de natuur beloofd. Alle dranken zoals espresso, cappuccino en latte macchiato om mee te nemen worden uitsluitend in herbruikbare statiegeldbekers verkocht. Geen kartonnen bekers en plastic deksels.