- Over De definitie van espresso: Saquella 1856
- De definitie van espresso: Saquella 1856
- Premium-espresso van de beste bonen
- Voor fijnproevers en gastronomische experts
- Pioniers en experts: Saquella 1856
- Geen compromissen
- Topgastronomie voor thuis
- Leuk weetje
Saquella Caffè

De definitie van espresso: Saquella 1856
Sinds het jaar 1856 staat de naam Saquella Caffè voor fijne gerechten en dranken in Italië. Hoe overleeft een bedrijf deze tijdspanne? Meestal als grootconcern met talrijke, in verschillende sectoren actieve divisies, of in een niche als klein familiebedrijf dat van generatie op generatie wordt voortgezet.
Saquella Caffè past niet in dit patroon. Het is weliswaar een puur familiebedrijf waarvan de leiding rechtstreeks teruggaat naar de oprichter, Clemente Saquella. Ook groeide het bedrijf gestaag. De weg was lang van kleine koloniale handel in de Abruzzen tot het tegenwoordig internationaal actieve bedrijf met modern bedrijfsterrein in Pescara en handelsrelaties in meer dan 40 landen. Maar het succes kwam niet door diversificatie. Saquella concentreert zich sinds 1930 op één kernproduct: espresso. Ondanks alle variaties en innovaties die het bedrijf in de loop der tijd introduceerde, blijft deze focus de basis van de bedrijfsontwikkeling.
En een andere reden voor het succes: Bij Saquella worden een onmetelijke schat aan kennis en ervaring gecombineerd met het solide fundament van traditie en voortdurende streven naar ontwikkeling. Zo verzekert Saquella Caffè zich van zijn plaats in de wereld van koffie in het verleden en in de toekomst.
Premium-espresso van de beste bonen
Enrico Saquella, kleinzoon van de oprichter, formuleert de eis van het bedrijf aan zichzelf en zijn producten als volgt:
"Cruciaal voor een uitstekende koffie is de kwaliteit van de ruwe koffie. Niet alleen de selectie en de mengeling van verschillende arabica- of robustabonen spelen een belangrijke rol. Even belangrijk zijn de karakteristieke eigenschappen van de verschillende koffieplanten. En natuurlijk de onberispelijke staat van de koffiebonen, smaak en aroma's, het vermijden van chemische toevoegingen, het gehalte van de bonen aan vetten en oliën en de temperatuur waarmee ze gebrand worden.
We beoordelen en testen elke afzonderlijke batch voor en na de verwerking in smaaktests en in het laboratorium."
Elke kop Saquella espresso betekent een onvergelijkbaar genot - overal en altijd. Dat garanderen de strikte kwaliteitscriteria, de fijne branding in trommelbranders en verpakkingen die de smaak en het aroma van de koffiebonen voor lange tijd behouden.
Voor fijnproevers en gastronomische experts
Vooral in Italië wordt Saquella espresso in talloze bars en restaurants geserveerd. Het merk staat bij topgastronomen en kenners thuis voor het hoogste genot en absolute betrouwbaarheid. De fijne, fluweelachtige consistentie, het even complexe als harmonische aroma en de wonderbaarlijke crema laten een blijvende indruk achter. Wie deze uitzonderlijke koffie ooit in een typisch Italiaanse caffè-bar of in een goed restaurant heeft mogen ervaren, zal hem steeds weer verkiezen. Zo dragen gastronomie, handel en klanten wederzijds bij aan de hoge waardering voor Saquella.
Een andere aantrekkelijke mogelijkheid om van de gourmet-espresso te genieten, bieden de in talrijke landen en grote steden gevestigde Saquella Espresso Clubs. Ook hier worden de fijnste espresso en heerlijke gerechten geserveerd. En in deze bars zorgt Saquella Caffè zelf ervoor dat de koffie en de barista's aan de hoogste eisen voldoen.
Waar en hoe u ook van Saquella espresso geniet: verheug u op een unieke ervaring voor alle zintuigen!
Pioniers en experts: Saquella 1856
Meer dan 100 jaar heeft Saquella Caffè een onmetelijke schat aan ervaring in de productie van espresso verzameld. Zo produceert het familiebedrijf koffie voor fijnproevers in compromisloze kwaliteit.
Geen compromissen
Saquella espresso staat voor de hoogste brandkunst en kwaliteit. De unieke smaak en de uitzonderlijk fijne crema ontstaan door:
- Uitgelezen ruwe koffie:
Saquella verwerkt tot 20 verschillende bonensoorten voor zijn gourmetkoffies. - Bonen van de beste kwaliteit: Alleen onberispelijke koffiebonen worden verwerkt.
- Voorzichtige branding:
Elke Saquella espresso wordt langzaam en bij gematigde temperaturen gebrand, zodat de aroma's van elke bonensoort zich volledig kunnen ontvouwen en tot een harmonisch bouquet kunnen vormen. - Fijnste blends:
Niet alleen de smaak en aroma's van de gebruikte arabica- en robusta-bonen moeten harmoniseren. De in een blend gemengde bonen worden ook geselecteerd op hun respectieve vet- en oliegehalte. - Aromabeschermende verpakking:
Saquella espresso wordt geleverd in aromadichte verpakkingen. Ze remmen oxidatieprocessen en houden de koffie lange tijd vers.
Saquella controleert de naleving van deze normen bij elke afzonderlijke batch voor en na de verwerking.
Topgastronomie voor thuis
Bij koffie is Saquella de eerste keuze voor talrijke veeleisende bars en restaurants, vooral in Italië. Hier waardeert men de espresso met zijn volle, ronde aroma en de zachte en dichte crema. De in de gastronomie ontstane vraag motiveerde het bedrijf om zijn producten ook aan eindgebruikers aan te bieden. Zo kan iedere espressoliefhebber deze topkoffie ook thuis genieten. Zo komt u bijvoorbeeld in de verleiding van de twee exclusieve producten die speciaal voor wederverkoop in de roastmarket-shop te vinden zijn. Bij de Saquella Guatemala SHB Las Delicias gaat het om een fruitig-chocoladeachtige arabicamix uit Guatemala. Vooral als espresso-shot of als filterkoffie weet de koffie te overtuigen.
De bonen voor de Saquella Costa Rica San Anselmo groeien op de gelijknamige boerderij in Costa Rica op 1.000 tot 1.400 meter hoogte. Door de vruchtbare, vulkanische bodem en de sterke regenval in de regio ontwikkelen ze een bijzonder fijn aroma. U proeft tonen van goudgele honing, zachte karamel en tropisch fruit.
Leuk weetje
Hoewel de evenwichtige smaak voor zichzelf spreekt - Saquella espresso is ook uitstekend geschikt voor spannende variaties. Wat dacht u bijvoorbeeld van Koffie à La Martinique?
Bereid een dubbele espresso zoals gewoonlijk en zoet deze met wat rietsuiker. Voeg kort voor het serveren wat hete rum toe en flambeer het drankje aan tafel. Geniet ervan!