- Over Caffè A. Nannini – Sienese koffie voor veeleisenden
- Caffè A. Nannini – Sienese koffie voor veeleisenden
- Tijd voor genot
- Caffè A. Nannini koffie - De mix maakt het verschil
- Bello e impossibile
- Italiaanse koffie voor veeleisenden: Nannini koffie
- Nannini koffie voor het café
- Perfect tot in detail
- Koffie met karakter
- Leuk weetje
Caffè A. Nannini

Caffè A. Nannini – Sienese koffie voor veeleisenden
In 1911 richtte Guido Nannini zijn “Bar Ideale” op in Siena en werd al snel regionaal bekend, niet in de laatste plaats omdat hij als een van de eersten espresso bereidde met een van de toen nieuwe stoom-koffiemachines van een zekere heer Pavoni. Ook na de verkoop van de “Bar Ideale” enkele jaren later en zijn overstap naar de banketbakkerij en de productie van zoetwaren bleef Guido Nannini zijn eisen aan goede espresso altijd trouw.
Uitgerekend zijn kleinzoon Allesandro, als internationaal bekende Formule 1-coureur niet bepaald voorbestemd voor het langzame ambacht van koffiebranden, zou de oude familietraditie weer nieuw leven inblazen. Hij kocht in 1989 een klein branderijbedrijf, dat aanvankelijk alleen de cafés moest bevoorraden die de familie Nannini tot dan toe had opgebouwd en succesvol had geëxploiteerd. Voor de kwaliteit van zijn smakelijk gebrande espresso kreeg hij echter al snel veel erkenning in heel Italië en daarbuiten. Zo ontwikkelde zich onder de naam Caffè A. Nannini een tegenwoordig internationaal gevestigd merk, dat staat voor de beste bonen, perfecte brandkunst en beste koffie volgens Italiaanse traditie.
Tijd voor genot
De producten van Caffè A. Nannini, koffie, single origin of als blend, als hele bonen, gemalen, in capsules of pads, worden tegenwoordig wereldwijd verkocht. Het bedrijf bewaart daarbij traditionele Italiaanse brandmethoden en combineert ze met innovaties en frisse ideeën. De zorgvuldig geselecteerde en voorbereide arabica- en robusta soorten worden ongeveer 15 tot 20 minuten per batch gebrand. Langzaam en voorzichtig onttrekt dit proces de koffiebonen van bittere stoffen en zuur en brengt de talloze smaaktonen tot leven. Om elke koffiesoort recht te doen, worden alleen bonen van dezelfde herkomst in een batch gebrand. En omdat topkoffie nu eenmaal niet in onbeperkte hoeveelheden beschikbaar is, bevat elke batch slechts ongeveer 120 kg ruwe koffie.
De gebrande Nannini koffie krijgt dan tot 15 dagen de tijd om zijn volle rijpheid te ontwikkelen. Pas daarna worden de verschillende soorten gemengd. Zo ontstaan verschillende espresso's met een onmiskenbare smaak, maar altijd met het bekende Nannini-aroma.
Caffè A. Nannini koffie - De mix maakt het verschil
Nannini koffie geniet zijn uitstekende reputatie onder kenners ook vanwege de karakteristieke mengsels die in de branderij met de grootste zorg worden samengesteld. Van de intens geurende arabica en de zeer fijne Araldica tot de aan bittere chocolade herinnerende Ducale, de bijzonder rijke Classica en de temperamentvolle Etrusca reiken de smaaktonen. Ze maken de reis door de wereld van Nannini koffie tot een belevenis en garanderen voor elke smaak het persoonlijke favoriete drankje.
Bello e impossibile
Toen Gianna Nannini midden jaren 1980 met dit nummer een van haar grootste successen vierde, bestond de branderij van haar broer Alessandro nog niet. Toch past de beschrijving ook bij deze uitzonderlijke koffie. Kenners overal ter wereld beginnen bij de naam Nannini te zwijmelen, vanwege de meeslepende muziek of vanwege de onvergelijkbare smaakervaring. Misschien wordt het tijd om beide eens samen te genieten?
Italiaanse koffie voor veeleisenden: Nannini koffie
Traditionele Italiaanse brandmethoden, gecombineerd met innovaties en frisse ideeën. Dat is de Caffè A. Nannini uit Siena. Perfect gebrand, overtuigt deze espresso internationale koffiekenners met premium kwaliteit en zachte, volle smaak.
Nannini koffie voor het café
Alessandro Nannini kocht zijn kleine branderij in 1989 aanvankelijk alleen om de horecabedrijven van zijn familie te bevoorraden. Met zijn uitstekende espresso verwierf hij echter al snel ook regionaal een uitstekende reputatie. De koffie overtuigde veeleisende klanten in Italië en andere landen en de Gruppo Nannini ontwikkelde zich tot een internationaal succesvol bedrijf.
Perfect tot in detail
Met dezelfde perfectie die Alessandro Nannini al tijdens zijn carrière als Formule 1-coureur kenmerkte, runt hij vandaag zijn branderij.
Zorgvuldig geselecteerde arabica- en robusta-bonen worden langzaam en voorzichtig gebrand. Een batch bevat altijd alleen bonen van dezelfde herkomst. Zo kunnen alle soorten met het ideale brandprofiel worden verwerkt. Na het afkoelen worden de bonen tot 15 dagen opgeslagen. Pas dan worden ze gemengd tot de karaktervolle blends. Zo krijgt elke Nannini koffie zijn individuele tonen en zijn onmiskenbare aroma.
Koffie met karakter
Elke Caffè Nannini kenmerkt zich door hoogste kwaliteit en de individuele smaak van de respectieve soort. Intens of fijn, met tonen van cacao of bittere chocolade, rond, harmonieus of krachtig, voor elke smaak is er gezorgd. Nannini koffie zorgt voor een dichte, fijne en stabiele crema. Die laat men graag op de tong smelten. Gewoon lekker!
Leuk weetje
Iced coffee kent u. Als u het eens afwisselend net zo verfrissend, maar minder zoet en lichter wilt, raden wij u een espresso-sorbet aan. Vul hiervoor een ijsblokjesvorm met espresso en zet deze in de vriezer. Neem dan dezelfde hoeveelheid melk, of iets meer, en doe deze samen met de bevroren espressoblokjes en suiker naar smaak in een blender. Fijngehakt en gemixt en vers geserveerd, resulteert dit in een net zo eenvoudig als verfijnd verfrissend drankje. En als u wilt, kan het bijvoorbeeld met vanillesuiker, donkere chocolade of een garnering van aardbeien in verschillende varianten worden verfijnd.